Da li ženska pamet zaista odbija muškarce?

Čak 44 odsto muškaraca reklo je kako traže partnerku koja želi karijeru, dok je 86 odsto izjavilo da žele da izlaze sa ženama koje su pune samopouzdanja i samouverene

  • 4

Inteligenije žene su izazovnije - istraživanje je to dokazalo! Naime, društvo samaca Amerike sprovelo je anketu po kojoj čak 87 odsto samaca bi izabralo ženu koja je obrazovanija i inteligentnija od njih.

Njena frizura otkriva kakva je u seksu

Takođe, veliki broj muškaraca bi izlazio sa devojkama koje zarađuju više novca u odnosu na njih.

Čak 44 odsto muškaraca reklo je kako traže partnerku koja želi karijeru, dok je 86 odsto izjavilo da žele izlaziti sa ženama koje su pune samopouzdanja i samouverene. Neverovatnih 90 odsto muškaraca izjavilo je da im je u redu ako žena preduzme prvi korak. Muškarce privlače žene koje su inteligentnije od njih jer su im izazov. Ipak radi li se o svakodnevnom životu, radije će birati one manje inteligentne od njih samih.

Istraživači sa više američkih univerziteta napravili su nekoliko studija baziranih na 105 muškaraca koji su odgovarali na pitanja o atraktivnosti pojedine žene, ali najpre su im pokazali njihove rezultate iz engleskog ili matematike, a koji su bili bolji od njihovih.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ispostavilo se da su im privlačnije pametnije od njih, ali ako su s njima na svojevrsnoj psihičkoj distanci, odnosno nisu bliski već ih promatraju sa udaljenosti, ali, ako se radi o ženi s kojom su u bliskom odnosu, tad im to što je pametnija nije toliko privlačno jer se osećaju ugroženo.

Takvu ženu doživljavaju kao pretnju i osećaju se uz nju manje muževnim.


(Telegraf.rs / Izvor: hercegovina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA