Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac bio rob 17 godina, teško ga zlostavljali i maltretirali: Iznajmljivali ga za poljoprivredni rad

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Živeo je u ponižavajućim uslovima, provodeći noći u kombiju bez minimalnih uslova za življenje, zdravlje, higijenu i ishranu", rečeno je iz policije

  • 1
Tied hands, vezane ruke Foto: Shutterstock

Portugalska policija saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su držale jednog muškarca starog 54 godine kao roba 17 godina u severnoj oblasti Bragansa.

U saopštenju se navodi da je taj muškarac preživeo fizičko i psihološko zlostavljanje, prisilni rad i "iznajmljivanje" drugim licima za poljoprivredni rad, prenosi Rojters.

"Živeo je u ponižavajućim uslovima, provodeći noći u kombiju bez minimalnih uslova za življenje, zdravlje, higijenu i ishranu", rečeno je iz policije, kao i da mu optuženi "nikad nisu dozvolili da dobije medicinsku negu, čak i kad je bio ozbiljno povređen".

Dodaje se da je žrtva je posle 17 godina zatočeništva, sa trajnim povredama koje mu ograničavaju sposobnost kretanja, uspela da pobegne i da sada dobija specijalizovanu podršku.

Rojters piše da su slučajevi radne eksploatacije i trgovine ljudima u porastu u Porugalu, a naročito kada je reč o poljoprivredoj oblasti.

Savet Evrope je u junu 2022. godine istakao da je Portugal identifikovao 1.152 žrtve trgovine ljudima od 2016. do 2020. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    2. maj 2024 | 06:07

    Ljudi su zveri, zato i više vremena provodim sa životinjama. Ov što čovek moženda uradi to ni jedna životinja ne bi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA