ŽENE, ČUVAJTE SE: Pojavio se sprej od kojeg ćete ludeti za muškarcima!

Sećate se johambina i španske mušice, pomoću kojih bi navodno, svaka žena poludela od želje za seksom? E, pa sada se u prodaji pojavio jedan sprej sa sličnim efektom, ali mnogi tvrde da ne bi trebalo da može da se kupi. Evo i zašto

  • 10

Ako stvarno deluje na žene kao što stručnjaci tvrde, sprej "Syntocinon" će svaki muškarac poželeti da kupi. Naime, kada ga žena udahne, isti muškarac joj postaje privlačniji.

Ovaj sprej sadrži sintetički oblik hormona oksitocina, za koji je poznato da se prirodno oslobađa iz tela kad se ljudi zaljube. Ovaj hormon, takođe, igra veliku ulogu u stimulaciji proizvodnje mleka kod majki i zaslužan je za duboku emotivnu povezanost s bebom. Ali, da žene "polude" nakon što ga udahnu, do sad je bilo manje poznato.

Istraživači sa Univerziteta u Bonu u Nemačkoj angažovali su 40 volonterki od dvadesetak godina. Polovina njih udisala je sintocinon, a polovina je mislila da ga udiše, ali nije. Potom su im pokazali fotografije muškaraca, uključujući i njihove partnere. Zatim su pravi sprej udisale žene koje u prvom krugu nisu (iako to nisu znale), a one koje jesu, udisale su placebo.

Uglavnom, sve su nakon udisanja ovog hormona ocenile svoje partnere 15 odsto atraktivnijim nego dok su udisale placebo. Izuzetak su bile jedino žene koje uzimaju pilule, njima su bili jednako privlačni sa i bez spreja.

Ovaj sprej prodaje se onlajn, a cena mu je oko 25 evra. Ali, lekari upozoravaju da se s hormonima ne treba igrati i da ne bi trebalo da se prodaje bez recepta jer može imati negativan uticaj na srce, a moguće su i glavobolje, mučnine, pobačaj i ostali problemi sa zdravljem.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • liz

    11. januar 2016 | 17:33

    Dokle god ima ovaca bice i sisanja! To su sve same gluposti!

  • aceN

    11. januar 2016 | 17:56

    Koji bre parfem ili dezodorans? Covek ili ima sanse kod zena ili nema. Na kraju svaka rupa ima i svoju zakrpu tako da nema potrebe za vestackim mirisima

  • Velislav

    11. januar 2016 | 17:17

    Znači da sve treba da se svodi na to da smo obične životinje. Gledajući pojedine programe na našim tv i čitajući ovakve i slične tekstove, stvarno se zapitam vraćamo li se mi to kamenom dobu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA