Mislili ste da je SEKS S KONDOMOM gori od onog bez? Ma, nemate pojma!

Ako verujete da prezervativi ometaju vaše seksualne aktivnosti, grdno se varate. Evo koliko se često imaju seks ljudi koji ne koriste zaštitu u odnosu na one kojima kontracepcija ne predstavlja problem

  • 2

Parovi koji koriste kontracepciju češće imaju seks, pokazalo je novo istraživanje. Čak 90 odsto žena koje su učestvovale u istraživanju, a koriste kondome, pilule i druge vidove kontracepcije, imale su nedavno seks.

SMAJLI BEZBEDNOG SEKSA: Stiže KONDOM emotikon! (VIDEO)

ŽENE, RADUJTE SE: Stižu anti-bebi pilule za muškarce!

Studija, koju su uradili stručnjaci sa Univerziteta "Jon Hopkins" u Baltimoru u SAD-u, pokazala je da žene u brakovima i vezama, koje koriste kontracepciju, imaju daleko redovniji seksualni život, od onih koje to ne praktikuju. Naučnici smatraju da je razlog to što kontracepcija odvaja seksualni užitak od odgovornosti trudnoće, piše "Independent".

U istraživanju je učestvovalo više od 210.000 seksualno aktivnih žena, od 2005. godine do danas, iz 47 različitih zemalja. Svaka je bila u braku ili drugim oblicima porodičnih zajednica.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Osnovna pitanja su bila - da li su imale seksualne odnose u poslednje četiri nedelje i da li koriste kontracepciju. Čak 90 odsto žena koje koriste neki oblik zaštite reklo je da su se seksale u tom periodu, a 72 odsto žena koje se ne štite nisu u tom periodu imale seksualne odnose.

- Želimo da žene imaju bolji, zdraviji i sigurniji seksualni život odvajajući seks od trudnoće i podizanja dece, a to je učinak koji daje kontracepcija. S informacijama koliko često žene vode ljubav i koriste li pritom zaštitu bolje ćemo razumeti planiranje porodice i sve probleme oko toga - kaže Suzan Bel, vođa studije.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ipak, Bell je naglasila da, bez obzira na povezanost seksa i kontracepcije, unapređeni ili jednostavniji oblici zaštite ne znače nužno češće seksualne odnose.

(Telegraf.rs / Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA