≫ 

TVRDI ČVOROVI U PENISU: Zbog ove bolesti se muškarcima penis iskrivi pod uglom od 90 stepeni (VIDEO)

Bolest pogađa oko pet odsto muškaraca, što nije tako mali broj. Penis jednostavno počinje da se krivi i niko ne zna zašto

  • 0

Pejronijeva bolest je stanje koje pogađa oko pet odsto muškaraca, a posledice su otežane i bolne erekcije, zbog kojih muškarci radije odlučuju da nemaju seks.

Tražio da mu naprave MANJI PENIS, jer je ženama nanosio preveliki bol (FOTO) (VIDEO)

Muškarci koji imaju ovu bolest imaju razne tegobe, a sve to je zbog toga što se unutar penisa pojavljuju tvrdi čvorići, zbog kojih se penis tokom erekcije savije pod uglom od 90°.

Većina muškaraca koje pogađa ova bolest imaju preko 40 godina, a iako milioni muškaraca u svetu pate od Pejronijeve bolesti, lekari nisu sigurni šta je tačno izaziva.

Problem predstavlja i to što se o ovoj bolesti slabo govori, pa to ostavlja i psihičke posledice na muškarcima koji je imaju, izaziva im brojne probleme u vezama, a kod jednog broja njih i prekid veze. Jedan od četiri muškarca sa ovom bolešću odustaje od seksualnih aktivnosti u potpunosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Stručnjaci kažu da je neophodno da se govori o ovoj bolesti, a razlog za to je što mnogi muškarci mogu da se vrate u normalu, ako krenu s tretmanom na vreme. Ako tretman krene u prvih 18 meseci bolesti, moguće je okrenuti stvar i izbrisati simptome, međutim, ako prođe to vreme, nemoguće je promeniti stvar i taj čovek će završiti sa penisom iskrivljenim pod 90°.

Bolest je otkrio lekar francuskog kralja Luja XIV, 1743. godine, međutim, od tada se nije mnogo napredovalo u otkrivanju uzroka. Neki stručnjaci veruju da je boles posledica nekadašnje povrede, dok drugi veruju da je u pitanju genetika.


Pejronijeva bolest je u stvari stvaranje ožiljaka na sunđerastom tkivu penisa. Ti ožiljci ga zatežu i iskrivljuju, kod nekih čak i do 90°. Kod nekih je zakrivljenje blago i može samo da se povuče posle nekog vremena, dok je kod drugih stanje prilično loše i kao poslednji pokušaj ozdravljenja, može se pokušati hirurški zahvat, koji bi napravio ožiljke na suprotnoj strani od onih izazvanih Pejronijevom bolešću, što bi moglo da ga vrati u prvobitno stanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA