≫ 

Da li je u trudnoći bezbedno imati seks?

Mnoge trudnice, a i njihovi partneri, nisu sigurni da li vođenje ljubavi može da ugrozi bebu. Evo šta o tome kažu lekari

  • 14

Kada ostane u drugom stanju, žena će učiniti sve da ne dozvoli da se njenoj bebama nešto loše desi. Ali, da li to podrazumeva da je i seks opasna aktivnost?

Da li sperma može da naudi bebi i da li je bolje u trudnoći koristiti kondom?

ŠAŠAVA TRUDNICA: Umesto krastavčića ona je jela OVO! (FOTO)

Ako pitate lekare, oni će vam reći, da dok god postoji želja za seksom, trudnoća ne bi trebalo da predstavlja prepreku za uživanje, jer ne šteti ni mami ni bebi. Štaviše, mnoge dame primetile su da im je vođenje ljubavi u ovom periodu donelo snažnije orgazme nego ikada pre.

S druge strane, postoje trudnice kojima uopšte nije do seksa, tokom čitave trudnoći. Ni to nije ništa nenormalno i one bi trebalo da slušaju svoje potrebe.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U prvom trimestru žena može imati mučnine, glavobolje, nagon za čestim mokrenjem, što nimalo ne budi seksualnu želju, a ne pomaže ni osećaj umora. Ipak, trebalo bi da održavaju bliskost s partnerom, jer se on može osećati bespomoćno, pa i odbačeno.

Većina dama složiće se da je seks u drugom trimestru najprijatniji. Organizam se navikao na promenu, nestaju mučnine, a opasnost od spontanog porođaja svodi se na minimum. Tate, ne brinite se, nećete povrediti bebu.


Pred kraj trudnoće osećaj pomalo čudan, jer nije baš udobno sa sve većim stomakom izvoditi akrobacije, pogotovu ne ako beba u ključnim trenucima odluči da krene da se rita.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Čak i tad je seks sasvim u redu opcija, sve do pucanja vodenjaka. A tad ni jednoj ženi to ionako više neće pasti na pamet.

Dokazano je da ženski orgazam može da izazove prerane kontrakcije, pa pred sam kraj trudnoće treba biti pažljiviji, jer se grlić materice stanjuje i počinje da se otvarara.

Ako niste sigurni da li bi trebalo da uživate u seksu, obavezno se konsultujte s lekarom koji vodi vašu trudnoću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • damir

    24. jun 2016 | 11:12

    Za vreme trudnoce to treba iskoristiti do maksimuma

  • ....♡....ivana

    25. jun 2016 | 23:06

    Ja se seksala sve do porodjaja obe trudnoce...uzivao muz, uzivala ja....

  • C

    24. jun 2016 | 08:45

    Kakav seks u trudnoći? Da li bi voleli da vas neko udara viršlom u glavu dok spavate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA