SEKS U TRUDNOĆI: Da li sperma može da naudi bebi?

Mnoge muškarce muči pitanje da li smeju da ejakuliraju u ženu koja je u drugom stanju. S jedne strane, nema više potrebe za kontracepcijom, ali s druge, mnoge brine da li će to uticati na kako na mamu, tako i na bebu

  • 17

Da li smem da ejakuliram u ženu, jer je sada trudna? Ovo je briga koja muči skoro svakog muškarca koji je saznao da će uskoro postati otac.

Međutim, razloga za brigu nema, jer je ejakulacija dozvoljena skoro uvek, osim u slučajevima kada je trudnoća rizična, pa lekar savetuje majci da izbegava seksualne odnose uopšte.

Kod onih trudnica koje imaju normalan tok trudnoće, rizičan je samo treći trimestar jer, upozoravaju stručnjaci, pojedine supstance iz sperme mogu da dovedu do bržeg "sazrevanja" grlića materice i prevremenog porođaja.

Ejakulacija u trudnoći može da u trećem trimestru poveća i rizik od infekcije, pa se zato u tom periodu preporučuje korišćenje kondoma.

Što se tiče žena, mnoge od njih u vođenju ljubavi intenzivnije uživaju upravo u trudnoći, zbog povećanja nivoa hormona. To što nema ni brige od kontracepcije, može samo dodatno da ih uzbudi.

Foto-ilustracija: Profimedia, freeimages.com/kajrdj Foto-ilustracija: Profimedia, freeimages.com/kajrdj

 

Kako im je baš u drugom trimestru libido izraženiji, u tom periodu i muškarac i žena mogu da se opuste i uživaju.

(Telegraf.rs / Bebac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Walli

    10. februar 2015 | 15:37

    Ja sam u 37 ned.i jos uvek imamo odnose normalno,naravno sa vecom paznjom jer je stomacic veliki.. Ali ipak isto uzivamo..

  • veran

    10. februar 2015 | 16:36

    Ma neznam sad mi nista nije jasno ja sam sa mojom dragom imao odnos malte ne do zadnjeg dana i uvek sam u nju ejakuliro i nikakav problem nije bio

  • Doline

    10. februar 2015 | 22:10

    Ja odradio posao u 9 sati ona se porodila u 17 sati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA