DA LI JE SEKS ISTO ŠTO I VEŽBANJE? Evo kako česti odnosi ZAISTA utiču na vaše telo

Kada upražnjavamo seks trošimo i kalorije, zato ga mnogi poistovećuju sa vežbanjem, što vođenje ljubavi zapravo i jeste

  • 2

Brojne studije  pokušavaju da daju odgovor na pitanje da li je seks isto što i vežbanje, a dokazi idu u korist toga da seks zapravo jeste vežbanje.

Muškarci, kad biste umeli da TRAŽITE SEKS, DALE BISMO VAM mnogo češće!

Studije iz šezdesetih godina su pokazale da seks povećava broj otkucaja srca, udisaja i krvni pritisak, što se takođe dešava i dok vežbate.

U studiji iz 2013. godine praćen je 21 par za vreme vežbanja, ali i za vreme seksualnog odnosa.

Parovi su dobili su zadatak da vežbaju na traci za trčanje 30 minuta, i da imaju seks najmanje jednom nedeljno u periodu od mesec dana. Rezultati su pokazali da se seks definiše kao aktivnost "umerenog intenziteta", i da na isti način deluje na organizam.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

DIPLOMIRALA SAM U ROKU, ali sad glumim u pornićima i od seksa s nepoznatim zarađujem pare (FOTO)

Predigra se, međutim, ne računa kao vežbanje jer se pokazalo da za vreme predigre muškarci troše u proseku četiri kalorije po minutu, a žene tri kalorije za isto vreme. Ako se uzme u obzir da predigra kod većine parova traje oko pet minuta, to bi značilo da se predigrom gubi samo oko 20 kalorija.


ŽELITE SEKS NA PLAŽI: Evo šta sve može da pođe po zlu!

Osim toga što je seks dobra fizička aktivnost, on ima i druga blagotvorna dejstva na organizam. Telo, na primer, za vreme seksa otpušta endorfin, hormon odgovoran za dobro raspoloženje, redukciju stresa i povećanje samopouzdanja.

– Seks ne bi trebalo da zameni redovno vežbanje. Bilo bi najbolje kada bi parovi obe aktivnosti uklopili u svakodnevnu rutinu, a obzirom na to da u kombinaciji itekako poboljšavaju kvalitet života – izjavio je Entoni D. Karelis, vodeći autor studije iz 2013. godine za “Men’s Journal”.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA