Kakva je vagina sa 20, a kakva sa 30 godina?

Poznato je kako sam proces starenja utiče na naše telo, a evo šta se dešava sa vaginom kad imate 20 godina, a šta s 30, 40 i kasnije...

  • 47

Svaka žena svesna je svih mana koje donosi starenje, kao što su bore, seda kosa, usporen metabolizam, spuštanje grudi. Ali važno je i napomenuti da ni vaša vagina nije imuna na starenje i da se ne nosi baš previše dobro sa godinama.

Znate li vi gde vam je STVARNO vagina? Svaka peta žena nema pojma

Vaša vagina prolazi kroz PAKAO zbog nedostatka seksa! Evo šta sve preživljava

Sa 20 godina - stvari se smanjuju

Pubertet je konačno gotov i vaši organi narasli su do odgovarajuće veličine. Sve osim spoljnih usmina, koje će u se u ovom periodu početi smanjivati. Nemojte se iznenaditi ako primetite da izgledaju tanje, to je sasvim normalno. Potkožno masno tkivo se s godinama smanjuje, pa je ovo potpuno prirodan proces.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Sa 30 godina - tamne senke

Hormonalne promene koje nastaju usred trudnoće ili jednostavno s godinama mogu dovesti do toga da unutrašnje usmine postanu tamnije. Nema potrebe da brinete ako primetite da vaše usmine dobijaju 50 nijansi smeđe.

Veliko rastezanje

Jedan od velikih koraka u životu žene i njene vagine može biti trudnoća. Tačnije, za samu vaginu puno je bitniji čin porođaja. Materica se širi do veličine poveće lubenice tokom trudnoće, pa se vraća u prvobitno stanje šest nedelja nakon porođaja. Ovo je velika promena i često ostavlja posledice na vagini. Ali s vremenom i sa dobrim vežbama, sve se vraća na svoje mesto.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Sa 40 godina - ciklus se skraćuje

Iako se broj jajčanih ćelija brzo smanjuje, menstruacija je i dalje tu. Međutim, ona s vremenom postaje sve kraća i kraća dok u jednom trenutku u potpunosti ne nestane. Ovo je period kada se organizam prirodno priprema za menopauzu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Sve se opušta

Vaše reproduktivne organe na mestu drži niz tetiva, tkiva i mišića. S godinama, a usred viška kilograma, starenja ili intenzivnog vežbanja, ovi mišići slabe. Zato u ovom periodu možete imati osećaj težine "tamo dole", kao i nekontrolisano mokrenje. Rešenje je u Kegelovim vežbama.

Sve više je suvo

Niži nivo estrogena utiče na bazno-kiselu ravnotežu u vagini, što može dovesti do raznih upala. Kao rezulatat svega toga, dolazi do suvoće. Dobra vest je da redovni seks može ovo sprečiti.

Pogledajte kakvo je zdravstveno stanje žena u Srbiji.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    15. oktobar 2016 | 11:18

    Mene moja bolje sluzi sad u 33, nego kad sam bila u 20-tim...a imam iza sebe dva porodjaja.....

  • Hm

    15. oktobar 2016 | 10:21

    Zavisi koliko je presla. Moze i auto da bude 2016, a da je presao mnogo i da nije redovno odrzavan i servisiran.

  • Surovi

    15. oktobar 2016 | 10:11

    Volim i one sa 20 i 30 i 40...nema nista lepse uhhh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA