Zašto neke žene tokom seksa dozivaju taticu?

Ako vam partnerka tokom seksa kaže "tatice", da li je to signal za beg iz spavaće sobe ili potpuno bezazlena stvar? Reč imaju seksperti

  • 11

Partneri tokom seksa svašta pričaju jedno drugom. Ljubavi, dušo, srce... često im se otme u naletu strasti. Ipak, jedan nadimak od milja koji u zanosu izgovaraju žene kontroverzniji je od drugih i glasi: tatice. Ali suprotno uvreženom mišljenju o ovoj vrsti tepanja, seksualni terapeuti kažu da to nema nikakve veze sa "problemima sa ocem".

 

ŠAPUĆITE BEZOBRAZNO: Rečnik za smele i slobodne

 

Zašto žene stenju tokom seksa?

 

Zašto neke žene svoje partnere tokom seksa zovu "tatice"? Na ovo pitanje za Mirror odgovara seksualna terapeutkinja Vanesa Marin.

 

- Dosta muškaraca mi je reklo da ih to odbija, te da su zabrinuti da to ukazuje na "probleme sa ocem" - kaže dr Marin. - "Tatice" može da znači "otac", ali tu reč koristimo i kada želimo nekome da kažemo da je šef, da ima kontrolu, da je zaštitnik ili da dobro radi to što radi. Za žene "tatice" obično ima takvo značenje u krevetu. I pomalo je i kliše iz pornića sedamdesetih godina. Nikada nisam srela ženu koja je svog partnera zvala "tatice" zato što zaista voli da zamišlja da joj je otac.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Takođe, ovakvo tepanje ne znači da sve žene žele ili osećaju potrebu da ih kontroliše muškarac. Zapravo, to može i da uvredi ženu.

 

Na Reditu postoji saglasnost da žene svog partnera zovu "tatice" zato što vole da budu potčinjene muškom autoritetu. - Gospodine ili gospodaru nema taj isti ton, ako shvatate šta želim da kažem - kaže jedna žena na Reditu.

 

- Neke devojke vole da zovu svoje muškarce "tatice" na način koji nema nikakve veze sa njihovim očevima, već zato što tako žele da kažu da su potčinjene njihovoj muževnosti - kaže jedan drugi reditor.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Dr Margaret Skvajers, koja više od 35 godina vodi terapije za parove i radi sa žrtvama seksualnog zlostavljanja dece, veruje da u tepanju nekome "tatice" nema ničeg pedofilskog. - Mislim da ovo tepanje najčešće javlja u zdravim vezama, kod parova koji su vezani jedno za drugo. A zbog toga smo u vezama, da bismo mogli da se uzdamo jedno u drugo, a ne da u svemu svi budemo podjednako jaki.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Трајко

    30. novembar 2016 | 12:26

    Тако ме је звала моја жена кад је затруднела с нашим сином првенцем. Постао сам сретан отац, тата. Ја њој "мамице". Навикивали смо се на наше нове улоге. После неколико година чекали смо долазак још једног дечкића, итд. Деца су права срећа мужа и жене тј. маме и тате.

  • Slatka

    30. novembar 2016 | 19:22

    Zato sto verovatno nisu normalne.

  • Drmojed

    30. novembar 2016 | 20:50

    Nista bez mlade devojcice pa neka me zove kako hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA