KATOLIČKA CRKVA: U raju nema seksa!

Zagrebački “Glas Koncila” rešio je dilemu jednog dvadesetpetogodišnjeg studenta tako što mu je na pitanje da li u raju ima seksa odgovorio da nema, kao i to da pornići predstavljaju “direktan put do pakla”

  • 0

Mladić je u rubrici Pitanja i odgovori ovog verskog katoličkog lista izneo svoju znatiželju istakavši da poštuje sve što je Božije, redovno se moli i porodični je čovek, kao i da često razmišlja o oprostu, raju i Bogu i zahvaljuje mu što ga je stvorio i što živi. Iskreno je priznao da nema devojku, ali da često sebe u krevetu zamišlja sa ženama koje ili gleda na televiziji ili ih sreće na ulici, kafiću...

 

- Imam seksualne maštarije, što mislim da je normalno. Radujem se što ću naći devojku i što ću, ako Bog da, imati decu, voleti se i živeti zajedno s njom. Mene zanima sledeće: Da li u raju, za koji tvrde da je veliki prostor u kojem se svi vesele i raduju, ima seksa ili kakvih sličnih zadovoljstava? – pitao je on, a preneli su hrvatski mediji.

 

Dežurni teolog Glasa Koncila mu je odgovorio da je sjajno što pokušava da živi kao pravi vernik. Međutim, dodao je, seksualnih zadovoljstava u raju nema!

 

- Potpuno je proizvoljna vaša pretpostavka da je raj prostor, jer time zemaljsko prenosite u raj koji nadilazi sve zemaljsko, a u raju se ljudi - kako je rekao Isus - niti žene niti udaju. A apostol Pavle u Prvoj poslanici Korinćanima, govoreći o onostranosti, navodi da je pisano: Što oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čovečje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube – odgovorio je on.

 

Ne samo što se studentove maštarije neće ostvariti u raju, već mu mogu doneti problema na putu ka toj poželjnoj destinaciji onoga sveta, može se zaključiti iz saveta koji je stigao iz Glasa Koncila.

 

- Moramo da vas upozorimo da grešite. Vi, naime, ne vodite dovoljno računa o čistoći svoga srca i mašte pa na taj način povređujete i svoje dostojanstvo i samopoštovanje, te ujedno ne iskazujete dovoljno poštovanja prema devojkama o kojima govorite, koliko god neke od njih bile samo plod vaše mašte. Na tome bi trebalo da radite, a najbolje bi bilo da vam u tome pomogne duhovnik, odnosno ispovednik ili sveštenik s kojim ste bliski. Oni će vas uputiti na koji je način najbolje odupreti se gresima protiv čistote, o kojima se mora govoriti sa staloženošću sa kojom se govori i o ostalim gresima – odgovara list čitaocu.

 

 

Onima koji se nadaju da će ovozemaljske frustracije zadovoljiti nakon smrti, ostaje da provere ima li seksa u paklu.

 

Maštanje o seksu je, navodi se, dobro ako pomaže u procesu rasta i ako vodi ka zdravoj i zreloj seksualnosti, a da se protiv poriva za nezdravom maštom, koja će se pretvoriti u beg, gubitak vremena i rasipanje energija u sanjarenju, što bi još gore, moglo dovesti i do načina razmišljanja koji degradira seksualnost, ne poštujući je, treba se boriti kontrolom volje.

 

Glas Koncila uputio je čitaoca da ne poseže za tipično muškim ili ženskim časopisima, da ne prati televizijske programe ili sajtove koji ne doprinose higijeni mašte, jer one - kao i loša hrana - dovode do trovanja.

 

(Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA