I vaš penis stari: Evo šta će mu se strašno desiti kad uđe u godine

Ako je pomisao na opuštene testise najgore što može da vam se desi, razmislite još jednom

  • 36

Mnogo je stvari koje se menjaju na našem telu kako starimo. Koža nam se opušta, gubi elastičnost, kosa nam sedi i dobijamo bore na mestima za koja nismo ni znali da mogu da dobiju bore. A takva regija su i genitalije.

DOKTOR NENAD, SVETSKI STRUČNJAK ZA PENISE, OTKRIVA: Evo kakav je muški polni organ NORMALAN

Starenje utiče bukvalno na svaki delić našeg tela, pa tako i na genitalije.

- Takođe, kako starite smanjuje se i vaša seksualna funkcija, ali postoje načini da se taj proces zaustavi, i da u seksu uživate i u poodmaklim godinama - kaže ekspert za seksualno zdravlje i suvlasnica sajta za iznajmljivanje seks-igračaka jodivine.com Samanta Evans.

Ovo je pet stvari koje možete da očekujete da će se desiti vašim genitalijama kako budete starili:

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

1. Opada nivo testosterona

Sa godinama muškarcima opada nivo hormona tetstosterona i potrebno vam je više vremena da se uzbudite.

Erektilna disfunkcija je povezana sa procesom starenja i većina muškaraca je primetila da njihova seksualna funkcija opada između 40. i 70. godine, kaže Samanta.


Erektilna difunkcija je vrlo česta kod muškaraca, a jedan od osnovnih njenih uzroka je stres.

2. Menja se boja penisa

Kako starimo, ateroskleroza, iliti sužavanje krvnih sudova, biva sve češća. To smanjuje protok krvi u genitalijima i vrh penisa biva svetliji.

Penis prolazi kroz nekoliko fizičkih promena kako muškarac stari. Smanjen protok krvi do penisa može uzrokovati da glavić izgubi svoju ljubičastu boju, a i kosa na glavi i žbun pod pozuhom, stidne dlačice postaju tanje i oskudne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

3. Težina menja veličinu penisa

Studija New England Journal of Medicine iz marta 2000. pokazala je da između 25. i 44. godine muškarci dodaju 3,4 odsto, a žene 5,2 odsto svoje težine godišnje.

- Kada se muškarac ugoji, njegov penis izgleda kao da se smanjio, a on je zapravo samo uronjen u dlake koje leže na masnim jastučićima. Kada skinu kilograme, opet će otkriti svoju pravu veličinu - kaže Samanta.

4. Penis se skuplja

I ne, ne skuplja se u hladnoj vodi, skuplja se trajno.

- Sa godinama penis muškarca se skuplja, a to se dešava zato što se u arterijama stvaraju depoziti masti zbog kojih je usporena cirkulacija - kaže Samanta.

Printskrin: YouTube/BuzzFeedBlue Printskrin: YouTube/BuzzFeedBlue

5. Postaje manje osetljiv

Testosteron podržava nervno tkivo i tako potpomaže erekciju, a budući da se nivo ovog hormona smanjuje, to dovodi do smanjene osetljivosti, mekše erekcije i otežangog orgazma.

- Kako stare, muškarci primećuju da im je smanjena osetljivost penisa, a to otežava i erekciju i orgazam. I na koncuo utiče na seksualnu funkciju i na smanjeno zadovoljstvo - kaže Samanta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA