8 opakih NEVIDLJIVIH bolesti koje možete da zakačite ako volite analni seks!

Nije potrebno da prestanete da uživate u seksualnom eksperimentisanju, ali neke stvari morate da znate ako vam je zdravlje na prvom mestu

  • 9

Seksualno prenosive bolesti su potencijalna posledica i oralnog, i vaginalnog i analnog seksa, ali se o ovom poslednjem najmanje govori. Međutim, analnim putem mogu da se prenesu opasne polne infekcije, koje jako teško možete da otkrijete.

 

Polovina muškaraca na svetu ima ovu opasnu polnu bolest - evo kako da proverite da li ste ZARAŽENI

 

Opšte je poznato da je najbolji način da se spreči dobijanje seksualno prenosivih bolesti korišćenje kondoma pri svakom seksualnom odnosu. Ovo uključuje i analni seks.

 

Studija koja je nedavno objavljena u časopisu "Archives of Sexual Behaviour" potvrdila je da čak 80 odsto seksualno aktivnih žena uživa u analnom seksu, što dokazuje da to više ne bi trebalo da bude tabu tema, piše Daily Star.

 

Međutim, upražnjavanje ovakvog odnosa je najrizičnije kada je širenje polnih bolesti u pitanju, bez razlike da li ga praktikuju heteroseksualni ili homoseksualni parovi.

 

Zaboravićete na seks bez kondoma kada vidite koja je bolest upravo postala neizlečiva!

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Analni otvor nije dovoljno vlažan i tkivo koje ga okružuje je bar za 40 odso tanje od tkiva vagine, što omogućava lakše povređivanje, a samim tim i lakše dospevanje seksualno prenosivih infekcija do krvi.

 

Humani papiloma virus (HPV) i herpes su naješće polne bolesti koje se brzo zarade pri analnom seksu. Ovo je prilično opasno jer su HPV infekcija anusa i rak debelog creva blisko povezani.

 

Ostale česte polno prenosive bolesti su hlamidija, sifilis, gonoreja, meki čir, preponski granulom (Donovanioza) i venerični limfogranulom.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

- Sve ove polne bolesti se teško otkrivaju kada se dobiju analnim putem, osim ukoliko ne izazovu jako bolne čireve, što nije čest slučaj. Hlamidija i gonoreja mogu da budu i najopasnije, jer gotovo da ne postoje simptomi oboljanja - objašnjava dr Ameš Adalja.

 

Dakle, ako upražnjavate analni seks neophodno je da redovno radite posebno testiranje na seksualno prenosive infekcije analnim putem.

 

Pogledajte koja je bolest sve češća među muškarcima, a može da bude posledica neke od ovih infekcija.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Provincijalac

    25. februar 2017 | 14:31

    To vam je kad vodite ljubav tamo gde bog nije reko...

  • Gaga

    25. februar 2017 | 21:35

    Analni od danas nema!

  • Ajkula

    25. februar 2017 | 21:19

    Izmisljotine. Sve žene su uživale i ni sa jednom nije bilo problema niti sam ja nedaj Bože, imao problem. A bilo je tu žena poprilično. Tako da, ne širite defetizam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA