PAŽNJA, PAŽNJA: Žene, bežite od muškaraca koji idu u teretanu!

Da svaka dama voli da vidi lepo izvajano muško telo, nema spora i zato se dugo verovalo da mladići redovno vežbaju i “pumpaju” bicepse upravo iz želje da se dopadnu suprotnom polu. Međutim, istraživanje pokazuje da to uopšte nije tako

  • 5

Ako je verovati istraživačima sa Vestminster univerziteta i njihovoj studiji u kojoj je učestvovalo 327 heteroseksualnih muškaraca, od koji je jedna trećina nije bila u vezi, mišićavi momci su zapravo užasni za vezu i brak.

Dobijeni rezultati zapanjili su i same naučnike. Ispostavlja se da što je muškarac nabildovaniji, to su njegova seksistička uverenja jača i veća je mržnja koju on oseća prema nežnijem polu!

- Izgleda da veza između mišića i mizoginije ima korene u tradicionalnim ulogama među polovima. Muškarci koji su ubeđeni da su žene niža vrsta i ne veruju u jednakost polova skloniji su uklapanju u stereotip o snažnom muškarcu, koji svojom fizičkom pojavom iskazuje superiornost. U društvima u kojima je uloga muškarca kao osobe koja se stara o porodici sve manje izražena, neki od njih pokušaće da dokažu svoju moć i važnost upravo oblikovanjem tela – kažu autori istraživanja.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    7. jul 2012 | 12:19

    Ocigledno je da je autor ovog teksta neki isfrustrirani anorksicni muskarac, koji ima komplekse zbog svog izgleda.

  • JA

    6. jul 2012 | 22:38

    Koji IQ treba da imas da bi napisao ovaku glupost???????????????????

  • ja

    7. jul 2012 | 14:20

    al se neki lik prosro za ovo,aj idi seri nisi kenjao mesecima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA