≫ 

Ovo su TAČNE dimenzije normalne vagine - kakva je vaša?

Veličina stidnih usana, naročito malih ili unutrašnjih, jako varira od žene do žene, ali bez obzira na to otkriveno je kako treba da izgleda idealna vagina

  • 17

Mnogo toga se čulo i pisalo o veličini i debljini penisa, dok su ženske genitalije stavljane po strani. Najnovija studija ispravlja ovu višedecenijsku nepravdu kada je vagina u pitanju.

USKA ILI...: Kolika je vaša vagina?

Mislile smo da momci lude za našim BRAZILKAMA, a zapravo se lože na sasvim drugačije FRIZURE tamo dole

DA LI JE MOJA VAGINA NORMALNA? Evo odgovora na sve vaše nedoumice

Bruk Mekfejden, profesora na Univerzitetu Ohajo, odeljenja za žensku karličnu medicinu i rekonstruktivnu hirurgiju, odlučila je da dođe do podataka kolika bi trebalo da bude vagina.

Da bi došli do podataka, mereni su intimni delovi kod 50 žena, koje su odlazile kod gionekolog. Ovo je podrazumevalo merenje velikih i malih usnica, kao i klitorisa.

Foto-ilustracija: Profimedia, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto Foto-ilustracija: Profimedia, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto

Evo šta je istraživanje pokazalo:

Male usnice

Ovo su manje, unutrašnje usne koje okružuju vaš vaginalni otvor. Mekfejden je otkrila da leva mala usnica u proseku široka 2,1 centimetra, a desna je 1,9 centimetra. Za razliku od širine, dužina leve je 4,0 centimetara, a desna je 3,8.


Treba napomenuti da usnice dolaze u svim različitim oblicima i veličinama, ovo je samo prosek. Drugo, ove dve strane nisu iste - zato nemojte da se uplašite ako se ne podudaraju.

- Postoje dve grupe usana, spoljašnja i unutrašnja. Oni toliko variraju između ljudi, da ne postoji normalna. Ako su usnice duge, koža može da bude tamnija i malo istegnuta, zbog čega mnoge brinu, ali ne bi trebalo, jer je to sasvim normalno - rekla je Mekfejden.

Velike usnice

Ovo su spoljašnje usnice vagine. U studiji su obe strane bile u proseku 8,1 centimetara. Kako starite, i velika i male usnice se smanjuju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Klitoris

Klitoris je složeni organ, ali ono što se obično misli kada se govori o tome jeste mali deo između usnica, koji je veličine graška. I on može biti u svim oblicima i veličinama, a neki su mnogo veći od drugih.

Mekfejdenova studija otkrila je da je širina klitorisa bila u rasponu od 0,2 do 2,5 centimetra sa prosekom od 0,8. Ispitanice su imale klitoralnu dužinu od 0,4 do 4,0 centimetra, sa prosekom 1,6 centimetra.

Bez obzira šta možete da vidite u porno filmovima, vagine dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA