DA LI JE MOJA VAGINA NORMALNA? Evo odgovora na sve vaše nedoumice

Iako je danas lepota vagine jednako bitna kao i ukupna fizička lepota, neke stvari treba da znate pre nego što "osudite" svoj polni organ

  • 23

Mnoge žene se danas bave estetikom svoje intimne regije, a većina njih se odlučuje i na hirurške zahvate. Ipak, postoje stvari koje treba da znate pre nego što počnete da razmišljate o estetskom zahvatu na vašoj vagini.

Ako primetite ovo na svojoj VAGINI, odmah idite kod lekara

Ako vam OVO iscuri iz VAGINE, kod ginekologa idite ODMAH!

Postoje znakovi koji pokazuju da nešto nije u redu sa vašom vaginom. Velik broj žena se brine i oko izgleda vagine.

Žene ili zanemaruju ili se bez razloga opterećuju intimnim zdravljem. One koje vode računa o lepoti intimne regije će da idu tako daleko da će vaginu da stave "pod nož" kako bi je doterale i vrše operacije na velikim i malim usnicama.

Vodeći britanski ginekolog, dr Ahmed Ismail, objašnjava da vagine postoje u raznim oblicima i bojama i, osim ako se ne javlja bol ili neprijatnost, svaka je savršena, piše Daily Mail, a prenosi 24 sata.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Žene su postale preterano analitične, jer su sa svih strana izložene pritisku "savršenog izgleda". Međutim, treba da znate šta je normalno i zdravo, i zato Ismail progovara o najčešćim pitanjima i temama svojih pacijentkinja.


Ne postoji vagina savršenog izgleda

Velike usnice su u proseku duge oko 8 cm, što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Raspon veličina u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Male usnice okružuju otvor vagine, a zanimljivost je da je leva mala usnica u proseku nešto šira, oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usnica je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usnica, ni veličina malih nema veze sa veličinom vaginalnog otvora, odnosno kanala.  Prosek širine klitorisa iznos oko 0,8 cm, dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm. Prosečna dužina klitorisa iznosi 1,6 cm, sa obimom od 0,4 do 4 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako nema bola, nema potrebe za labioplastiku

Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm, poput veličine sjaja za usne, a širok od 2,5 do 3,5 cm. Žene sa širinom oko dva centimetara, najčešće osećaju bol pri seksu i one su jedini kandidati za operaciju, dok su druge estetske želje samo pitanje prevladavajućih trendova koji dolaze iz pornografske industrije.

Vagina se vremenom menja 

Veličina velikih usnica nema veze sa veličinom vagine, a zanimljivost je da se usnice smanjuju kako žena stari. U dvadesetim se spoljne usnice smanjuju naspram izgleda u pubertetu, a u tridesetima se najčešće javljaju tamniji delovi kože na vagini koji su povezani sa hormonalnim promenama. U kasnijem dobu koža vagine stari na jednak način kao i koža ostalih delova tela usled gubitka kolagena, a stidne dlačice poprimaju sede nešto kasnije nego kosa.

Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock

Ne poredite vaginu s tuđim

Postoje razlike u izgledu vagine s obzirom na rasu i genetiku, pa na primer Kineskinje imaju znatno manje izražene spoljne usnica i klitoris nego Ruskinje. Poređenje nema smisla, a lepota vagine je, kao i lepota svega drugog, u oku posmatrača.

Ako je čista i zdrava, onda je savršena

Vagina se sama čisti, a upravo je to uloga vaginalnog sekreta, koji je sasvim normalna i uobičajena pojava. Providan ili beličast sekret je posledica promene hormona i samog čišćenja zidova kanala, a on ispira bakterije i stare ćelije. Zbog toga ne postoji potreba za korišćenjem parfimisanih šampona koji mogu narušiti prirodno kiseli pH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA