VREME JE ZA SEKS: Sperma leči depresiju, jača imunitet i poboljšava pamćenje

Kako tvrde istraživači, širok izbor hemikalija „dobrog raspoloženja“ koje sadrži semena tečnost na žene utiče tako da im se poboljšava mentalno i opšte zdravstveno blagostanje i jačaju osećanja ljubavi i sreće. Zato, oni preporučuju što češće praktikovanje kako oralnog, tako i klasičnog seksa

  • 4

Studijom koju je sproveo tim naučnika sa Njujorškog državnog univerziteta anketirane su 293 žene različitih uzrasta, a zadatak je bio utvrditi kako seksualni život utiče na mentalno zdravlje ovih dama. Ispostavilo se da su ispitanice koje su redovno imale seks bez zaštite sa svojim stalnim partnerom bile manje depresivne i pokazivale su bolje rezultate na testovima inteligencije.

 

Zapravo, za sve ovo je zaslužna sperma, tečnost koja u sebi sadrži supstance koje podižu raspoloženje, pojačavaju otvorenost ka drugim ljudima, jačaju osećanje bliskosti, i podstiču dobar san.

 

Takođe, semena tečnost, osim spermatozoida, u sebi ima i najmanje tri antidepresiva. Tu su kortizol, hormon koji nam pomaže da se bolje povežemo sa drugima, a u velikim količinama prisutni su estron i oksitocin, odavno poznati kao efikasni podizači raspoloženja. U manjim količinama sperma u sebi sadrži još i antidepresiv tirotropin, melatotnin – hormon važan za pravilan ritam spavanja, a tu su i male doze serotonina, jednog od najjačih neurotransmitera osećanja sreće.

 

 

Sperma je sastavljena od idealne kombinacije malih količina hemikalija koji na ženski mozak deluju poput najfinije prirodne droge. Zato je jedan od zaključaka ovog istraživanja da bi dame koje  redovno vode ljubav bez kondoma sa svojim stalnim partnerima po pravilu trebalo da budu manje depresivne od žena koje nisu u mogućnosti da na ovaj način uživaju u životu.

 

Štaviše, merenjem cirkulacije semene plazme u telu ispitanica, pokazalo se da su promiskuitetne dame koje često menjaju partnere s kojima spavaju s kondomom podjednako sklone depresiji kao i žene koje se u potpunosti uzdržavaju od seksa ili one koje su u monogamnim vezama, ali i dalje koriste prezervativ.

 

 

Konačni stav naučnika jeste da za ženu nije dovoljno samo da ima redovan seks i doživljava orgazme, već da glavni okidač za sreću predstavlja protok semene tečnosti voljenog muškarca njenim telom.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA