TUŽNA ISTINA: Da ne moraju, žene se nakon porođaja ne bi vraćale na posao

Tri od četiri novopečene mame radije bi ostale kod kuće i posvetile se odgajanju svojih mališana, ali samo pod uslovom da sebi to mogu finansijski da priušte

  • 0

Kako pokazuju rezultati novog istraživanja, tradicionalna porodica u kojoj muškarac privređuje, a žena odgaja decu, još uvek predstavlja ideal za većinu pripadnica nežnijeg pola.

Čak šest od deset majki koje se vrate na posao posle porođaja to čine samo da bi isplatile nekakav kredit ili da bi olakšale ekonomsku situaciju u svom domaćinstvu. Zanimljivo je da je samo jedna od sedam žena kazala da želi, bez obzira na decu, da radi na svojoj karijeri.

- U vreme kada se žene suočavaju sa sve većom nezaposlenošću, mlade mame prisiljene su da se vrate na svoja radna mesta zbog finansijskog pritiska. Visoki troškovi života i rate kredita zahtevaju više izvora prihoda u većini porodica – objašnjava En Robinson, autor ove studije.

Anketa je otkrila da 75 odsto novopečenih mama nakon rođenja bebe želi da ostane kod kuće, 12 odsto to ne želi, dok je 13 odsto neodlučno. Od onih koje su se vratile na posao, 55 odsto ispitanica kao razlog je navelo finansijske probleme, jedna od pet je kazala da u životu želi da stekne nešto više od kuće i dece, dok je 14 odsto iskazalo želju da nastavi razvoj svoje karijere.

(kliX.ba)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA