NIJE ISTINA DA SU ŽENE BOLJE: Muškarci sposobniji da rade više stvari u isto vreme

Švedski naučnici sproveli su istraživanje čiji su rezultati pokazali da je uvreženo mišljenje prema kojem su žene spretnije od muškaraca kada istovremeno treba obaviti nekoliko poslova - mit

  • 0

Profesor psihologije na Univerzitetu u Stokholmu Tim Mentajl došao je do zaključka da se sposobnost obavljanja više poslova, u vezi sa spacijalnom inteligencijom, kod žena menja s fazama njenog menstrualnog ciklusa i da su muškarci u takozvanom multitaskingu spretniji od žena tokom nekih delova menstrualnog ciklusa.

- Ranija istraživanja pokazala su da spacijalna inteligencija kod žena varira tokom ciklusa,  tako da je najviša za vreme menstruacije, a znatno manja u vreme ovulacije, kada je kod žena povišen nivo estrogena. Naši rezultati pokazuju da su u ukupnom skoru muškarci spretniji, odnosno bolji kada je potrebno istovremeno obaviti nekoliko poslova - objasnio je Mentajl.

U istraživanje, čiji će rezultati biti objavljeni u časopisu “Psychological Science”, bilo je uključeno 160 muškaraca i žena uzrasta od 20 do 43 godine. Oni su imali zadatak da istovremeno prate vreme na tri digitalna sata koja su različitim brzinama pokazivala različita vremena i pritom reaguju na ponavljanje ličnih imena na jednom ekranu pored.

(Telegraf.rs / Izvor: poslovni.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA