STRAH OD BRAKA: Sedam razloga zbog kojih vaš dragi okleva da vas zaprosi

Pripadnicima jačeg pola nije nimalo lako da se osmele da kleknu na kolena i svoju izabranicu pitaju da se uda za njih. Jednostavno i oni se plaše da ne naprave pogrešan izbor i budu zarobljeni u nesrećnom braku za čitav život

  • 0

Iako su u stanju godinama da održavaju romansu s jednom ženom, mnogim muškarcima izuzetno teško pada da se odluče da sa njom stanu pred matičara. U današnje vreme, najčešće na "papir" pristaju "samo zato što se mora".

Evo čega se sve prosečan mladić plaši kada pomisli na brak:

Jedna jedina do kraja života

Kako je i očekivano, najveći muški strah proizilazi iz osećaja da se nisu dovoljno iživeli i da nisu isprobali sve što je u seksu moguće. Takođe, moraju da prihvate da će od trenutka kada odluče da se ozbiljno i monogamno vežu, sve lepe žene za njih predstavljati iskušenje. Samo to, i ništa više.

Neće više biti u prvom planu

Uz posao, decu i ostale dnevne obaveze, on je svestan toga da supruga neće stizati da mu poklanja onu količinu pažnje na koju je dosad navikao. Ovo podrazumeva da će se osećati zapostavljenim.

Seksi supruga će se pretvoriti u svoju ili njegovu majku

Iako ceni osobine koje ga podsećaju na mamu (čišćenje, kuvanje i sl), muškarcima ipak nije potreban još jedan roditelj, već zavodljiva dama koja će smelo koračati uz njega. Takođe, oni se plaše da će njihova izabranica i psihički, ali i fizički jednog dana da se pretvori u ženu koja će toliko asocirati na “nečiju kevu” da mu neće biti više nimalo privlačna.


Gubitak prava na privatnost

Možda se čini smešnim, ali muškarci se groze i same pomisli da u odnosu sa nekom ženom može da postoji tolika doza opuštenosti da se čak više ni vrata od toaleta ne zatvaraju.

Neće biti seksa

Iako u paketu s brakom dolaze sigurnost, poverenje i dublji nivo povezanosti, često su neizostavni delovi ovakve vrste zajednice monotonija, lenjost i prenatrpanost obavezama. Pošto unapred znaju da je gubitak početne strasti u braku potpuno normalna pojava, nije ni čudo što se muškarci plaše da izgovore “sudbonosno da”.

Strah od toga da neće ispuniti očekivanja

Baš kao što se plaše zahlađenja u seksualnom smislu, muškarci imaju strah od toga da njihova supruga nikada neće biti do kraja zadovoljna njima i da će stalno očekivati da oni nešto promene na sebi. Zapravo, plaše neprestanog rospijanja i zvocanja.

Neće imati vremena za sebe

Bilo da je u pitanju gledanje utakmice, igranje igrice, odlazak na pecanje ili izlazak s drugarima na pivo, nijedan muškarac nije tek tako lako spreman da se odrekne svoje omiljene solo aktivnosti. Brak podrazumeva odgovornost, brigu o deci i odrastanje, a mnogi nisu spremni da naprave jedan tako veliki korak.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA