Znate li koliko traje ženski orgazam?

Za razliku od muškog, koji traje svega nekoliko sekundi, ženski seksualni vrhunac može da potraje mnogo duže

  • 18

Zahvaljujući vrednim naučnicima s Univerziteta Rutgers iz Nju Džersija i njihovim skenerima, sada znamo da su talasi zadovoljstva koji preplavljuju žensko telo tokom orgazma toliko jaki da se pojedini delovi nervnog sistema, posebno oni zaduženi za bol, sami isključuju.

U eksperimentu su stručnjaci zatražili od žena da se samozadovoljavaju i da podignu ruku svaki put kada dožive orgazam. Ispostavilo se da ženski orgazam u proseku traje petnaestak sekundi, što je višestruko duže nego trajanje orgazma kod muškaraca.

 

Neke od ispitanica dizale su ruku nekoliko puta u toku jedne sesije, i to samo nekoliko sekundi nakon što su već doživele vrhunac.

- Orgazam utiče na 30 različitih delova ženskog mozga, među kojima su i oni odgovorni za emocije, dodir, užitak... Rezultati pokazuju da kod dama orgazam traje poprilično dugo i da ih one mogu doživeti nekoliko u toku jednog seksualnog odnosa – rekao je profesor Beri Komisaruk, koji je vodio istraživanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA