Spermu jačaju šargarepa, bundeva i pomorandža

Ako planirate uskoro da napravite dete ili naprosto samo želite da iznenadite svoju dragu količinom semene tečnosti koju ćete izlučiti nakon orgazma, onda je ovo savet za vas

  • 4

Nije tajna da se pravilnom ishranom poboljšava zdravstveno stanje svih naših organa, a čak ni spermatozoidi nisu izuzetak. Međutim, dosad se nije znalo koliko je najobičnija šargarepa moćna!

Najnovija studija naučnika s Harvarda potvrdila je da karotenoidi iz žutog i narandžastog korenastog povrća povećavaju pokretljivost spermatozoida, tako da ovi mali plivači, kada zatreba, s lakoćom pronalaze svoj cilj. Šargarepe su bogate vitaminom A, odličnim antioksidansom posebno važnim za naš vid i zdravlje očiju.

Iako i druge narandžaste namirnice, poput dinje, pomorandže ili bundeve, povećavaju kvalitet i kvantitet spermatozoida, šargarepe imaju najbolji učinak, jer spermu poboljšavaju za čitavih 6 do 8 odsto.

Stručnjaci su do ovih zaključaka došli testirajući 200 muškaraca na pažljivo definisanoj dijeti. Ispitanicima je na redovnoj bazi kontrolisan kvalitet sperme. Kako se pokazalo, pored srećnika sa superspermom, koji su konzumirali šargarepu, oni momci koji su jeli više paradajza i drugog crvenog povrća imali su najmanji broj abnormalno izobličenih spermatozoida.

Sve u svemu, ovo istraživanje pokazalo je da ishrana igra veliku ulogu kod muške plodnosti, što se nadovezuje na ranije studije prema kojima namirnice bogate šećerima i zasićenim mastima utiču ne samo na spermu, već i na potenciju, a riba i maslinovo ulje poboljšavaju kvalitet semene tečnosti.


(Telegraf.rs / IAfrica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA