Šest godina je u braku i volela bi da se pošteno naspava: Ali otkad s mužem ima dogovoreni seks, sve je postalo neuporedivo bolje

- Šest godina i dvoje dece kasnije ne samo da nisam razmišljala o seksu, nego me nije privlačio ni kad bi ga muž predložio - priča Kristen

  • 8

Novinarka i vlasnica stranice vodiča kroz Orlando na Floridi, Kristen Manijeri, živi vrlo prijatan život s mužem Markom i dvoje dece. Ali, da bi došla do te faze morala je, kako kaže, itekako da se potrudi, posebno pošto je u braku nestalo "hemije", a seksualni život im je potpuno zamro. Ona je opisala kako je s mužem na kraju postigla kompromis s kojim su oboje već godinama i više nego zadovoljni.

Ovako izgleda život žene koja SEKS više voli nego njen muškarac

Već godinu dana pošto su započeli vezu, Kristen više nije osećala želju za seksom. Uvek bi se prepustila i opustila kad bi muž predložio, ali sama više nije imala taj impuls.

Naučnici i seksualni stručnjaci uglavnom tvrde da se ta prekretnica dogodi u svakoj dugoj vezi pod uticajem psiholoških promena zbog snažnije povezanosti i intimnosti, a potom i zbog svakodnevice u kojoj parovi ili nemaju vremena ili su preopterećeni, piše Huffington Post.

Premda su ljudi toga svesni, to ne znači da se promena prihvata lako. S tim se slaže i Kristen:

- Još kad svemu tome dodate decu i konstantni umor koji dolazi s njima, probleme s vlastitim izgledom i druge hormonalne promene, gotovo svaka žena klone. Što se mene tiče, seks je u potpunosti nestao iz naših života. Šest godina i dvoje dece kasnije ne samo da nikad nisam razmišljala o seksu, nego me nije privlačio ni kad bi ga muž predložio - piše ona.

HOĆU DA SE NASPAVAM, DA ČITAM, ODEM NA PEDIKIR

- Ono što sam htela bilo je više sna, vremena za sebe, sat vremena više za pospremanje stana, kafu s prijateljicama, priliku da dovršim roman koji sam počela da čitam pre više meseci, pedikir, putovanje bez dece i vreme da se unesem u neku seriju. Sve to s popisa, a i još jedno stotinak drugih stvari, bilo mi je važnije od dobrog seksa - smatra Kristen.

SLUČAJNO NALETELA NA ČLANAK

S druge strane, Kristen je bila svesna da brak tako ne može da opstane, a želela je da i ona i muž uživaju u srećnom braku. Žalila je za vremenima kad su bili bezbrižni, kad je život bio zabavan, lagan i seksi. Ali, kako je bila svesna svega i realna, znala je da nešto mora da učini pa je iskoristila svoju urođenu organizovanost i efikasnost.


Slučajno je u jednom magazinu pročitala članak o dogovorenom seksu i ideja joj se odmah svidela.

- Odmah sam videla dve prednosti ovog strastvenog plana. Prvo, znala bih kad će se dogoditi pa bih mogla psihički da se pripremim. I drugo, dobila sam bezrezervnu dozvolu da odbijem seks bilo koji drugi put bez trunke krivice - piše u članku.

Kako sama priznaje, početak je bio nezgrapan, jer su već zaboravili kako jedno drugo da opuste i uzbude. Ali, njihov dogovoreni seks sad traje već četiri godine.

NOVITETI, BEZ SPONTANOSTI

- Shvatili smo da, premda dogovorenom seksu nedostaje spontanosti, uvek svesno možemo dodati neki novitet, novu pozu ili iznenadni seksi razgovor. Mogla sam fizički da se pripremim, istuširam se, obučem seksi donje rublje, a onda bi još atmosferu začinili svećama, muzikom, aromaterapijom… Priznajem, nije to bila erupcija strasti i emocija kao na početku, ali bez obzira, bio je - seks! A ko bi odbio seks dvaput nedeljno? Mark sigurno nE - priznaje Kristen.

I posle četiri godine, njihov dogovor još uvek stoji i oboje ga se drže, čak i tokom godišnjih odmora, menstruacije, kad su u poseti porodici, praznicima, tokom bolesti, poslovnih putovanja… To, naravno, ne znači da nikad nema trzavica:

- Ako postoji negativna strana rasporeda za seks, onda su to oni trenuci kad mi se javi spontana želja za seksom, a verujte, Mark je prepozna istog trenutka kao što orao prepozna miša u polju. Naime, tad mi je teško da se prepustim strastima. Stvarno uživam u našim dogovorima i trebala bih da naučim da budem fleksibilnija.

Seks, kako sam s vremenom otkrila, nije samo ugodan dodatak vezi. On je ono što nas drži u vezi. Ljubav, iskrenost, podrška, zajedništvo, ranjivost i kvalitet razgovora sve su to karakteristike dobrog braka, ali bez seksa to je samo prijateljstvo.

Da, udata sam za svog najboljeg prijatelja već 13 godina, ali istovremeno sam udata za svog ljubavnika i nameravam da zadržim taj aspekt našeg života dokle god smo živi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA