Đoković iskoristio greške Marija i otišao u polufinale Majamija!

Najbolji srpski teniser je savladao branioca titule u Majamiju 7:5, 6:3 i postao prvi polufinalista Mastersa na Floridi

  • 2

Novak Đoković savaladao je Endija Marija u četvrtfinalu ATP turnira u Majamiju 2:0 i u polufinalu čeka pobednika duela između Rodžera Federera i Keija Nišikorija.

Britanski teniser je bio branilac titule na Mastersu u Floridi, međutim, dva loše odservirana gema, po jedan u oba seta koštao ga je i meča. U susretu u kome svaka greška se skupo kažnjava, koncentrisaniji je bio srpski teniser.

PRVI SET

Tokom prvog seta oba teniser su pokazala veliku sigurnost na svom servisu što se najbolje oslikava na procentu ubačenog prvog servisa. Brejka nije bilo sve do 12 gema na meču, iako je Novak imao dve prilike da oduzme servis protivniku, ali je uspeo da iskoristi treću.

Loša igra u polju britanskog tenisera pri rezultatu 6:5 za Srbina došla je do toga da Novak dobije tri set lopte, a odmah je iskoristio prvu priliku osvojio ovaj period igre.

DRUGI SET

Kako se igrao prvi period igre ništa se nije menjalo ni u drugom. Obojica tenisera su teško dozvoljavala protivniku da ugrozi njihov servis, a pri je opet popustio Britanac. U osmom gemu pri vođstvu Đokovića 4:3, ponovo je izbacio nekoliko lopti u aut i dao 40:0 drugom teniseru sveta što ovaj nije propustio da iskoristi i dođe do prilike da servira za meč.

Kada je dobio priliku za to nije ni dopustio Mariju da ugrozi njegovu pobedu dobivši poslednji gem na meču sa nulom, a slavlje je moglo da počne.

Inače ovaj duel je posmatrala i Adrijana Lima, koja se pohvalila i na društvenim mrežama kako bodri i aplauzom ispraća svaki dobar potez srpskog tenisera, dok je njen suprug Marko Jarić bio prethodnog dan i u zajedničkom provodu sa Novakom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    26. mart 2014 | 23:12

    Bravo Novače. Ispraši tog Rođera pa u finale po još jefan trofej..

  • ing.Miloš J.Đonović

    27. mart 2014 | 13:49

    Veliki uspjeh si postigao ovom pobjedom,razveselio si nas i potvrdio sve kvalitete koji će u još večoj mjeri ubuduće doći do izražaja.Jasno da Federer nije više ono što je bio ali na njega se mora i dalje ozbiljno raćunati iz više razloga.Japanac iza sebe ima zemlju koja je dobro naoredovala,čak Japanac vodi trenutno svemirsku stanicu,međutim vidjelo se da imaju i toliko neuspješnih i nesređenih stvari,potresi iza sebe ostavili kuće kao da su bile od karata itd.i za tebe teniser iz Japana neće biti problem,a ako dođe u finalu do sustreta sa Nadalom biće nam draže da ga isprašiš mada je malo nesportski rečeno međutim svjetska teniska organizacija se nije baš najbolje pokazala prilikom računanja i neće imati kud kad dobiješ ovaj i sledeći turnir i dođeš na prvo mjesto na svjetskoj rang listi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA