Peres najbrži na "Katalunji"

Vozač Zaubera dominirao tokom pretposlednjeg dana predsezonskih testiranja na stazi u Španiji

  • 0

Vozač Zaubera Serhio Peres bio je najbrži tokom pretposlednjeg dana predsezonskih testiranja na stazi "Katalunja" u Španiji.

Peres, koji je bio najbolji tokom prepodneva krugom od 1:22.094 minuta, nije uspeo da popravi svoje vreme popodne, ali niko ga nije ni pretekao.

Drugo vreme, za samo devet hiljaditinki slabije od Peresovog, zabeležio je vozač Meklarena, dok je Danijel Rikardo u bolidu Toro Rosa bio treći, sa 61 hiljaditinkom zaostatka u odnosu na mladog Meksikanca.

Ostali vozači nisu bili tako blizu Peresu, pa je Felipe Masa u Ferariju na četvrtom mestu imao više od tri desetinke zaostatka, a sledili su ga vozač Fors Indije Pol di Resta, Bruno Sena u Vilijamsu, vozač Katerhema Heiki Kovalainen i Mark Veber u Red Bulu.

Posebno loše izdanje u subotu prikazao je povratnik u Formulu 1 Kimi Raikonen, koji je ponovo imao velikih problema na stazi i na njoj je proveo samo 43 kruga. Najbolje vreme šampiona iz 2007. godine bilo je za više od tri sekunde slabije od Peresovog.

Najviše krugova na stazi trećeg dana testiranja proveo je Rikardo, čak 131, a sledio ga je Masa sa 122. Zanimljivo je da je u Ferariju svima zabranjeno da tokom vikenda daju intervjue ili čak izjave predstavnicima medija u Barseloni, a prisutni na stazi veruju da je to vezano za rezultate testiranja, koji su daleko od očekivanih za italijansku ekipu.

Testiranja na "Katalunji" završavaju se u nedelju, a nova sezona startuje 18. marta Velikom nagradom Australije na stazi "Albert park".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA