Da li je ovo tajna Dženkinsovog martovskog ludila? (FOTO)

Zvezdin Amerikanac igra u mesecu martu kao preporođen i pravi je lider na parketu, gde svojim koševima u ključnim trenucima nosi ekipu ka pobedi. * Ali možda je tajna u tome što se njegov lik nalazi na kalendaru kluba i to baš za mesec mart

  • 0

Važno je zvati se Čarls Dženkins! Posle zimskog zatišja, poslednjih nekoliko nedelja junak Zvezdinih pobeda, igrač preokreta, košarkaš koji pravi razliku bio je upravo popularni Đenka!

Osim statistike i ključnih poena možda je značajnije njegova borbenost, zalaganje na terenu i osećaj pripadnosti klubu, što nije tako tipično za strane igrače.

Takođe, ima značajnu motivacionu ulogu na parketu, jer ovaj 25-ogodišnji momak iz Njujorka dodatno diže publiku na noge i često ohrabruje saigrače, sto je pokazao i protiv Budiveljnika.

Od početka marta, u Jadranskoj ligi ili Evrokupu uglavnom je on, na terenu i po statistici bio najzapaženiji igrač crveno-belih. U ABA ligi je na četiri meča beležio 10,5 poena, dok je u Evrokupu na četiri meča osmine i četvrtfinala beležio 13 poena u proseku, od čega je najznačajnijih 29 protiv Budveljnika.

Slučajno ili ne, baš njegov lik nalazi se na Zvezdinom kalendaru za treći mesec, u periodu kada se najviše ističe od početka sezone.

Amerikanac je na drugom mestu najboljih strelaca regioalne lige za tri poena sa 47,17 odsto. Za 10 minuta u proseku beleži preko 10 poena, ali značajije od toga je što pogađa u momentima kada se utakmica lomi. Za sada je najbolje odigrao protiv Olimpije (87:62), kada je postigao 23 poena. 

Kada je Evrokup u pitanju, u osmini finala  postigao je u proseku po 6 poena u dva meča sa Lijetuvos Ritasom, dok je kasnije u dvomeču sa Budiveljnikom zabeležio u proseku po 20 poena. Najbolje izdanje imao je protiv Nižnjeg Novgoroda kada je ubacio 25 koševa.

Podsetite se kako je Dženkins trojkama srušio Budiveljnik u Areni.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA