Đoković i Nadal ušli u istoriju profesionalnog tenisa!

Nikada ranije se nije desilo da oba polufinalna duela na jednom ATP turniru budu otkazana zbog predaje tenisera, otkako su 1968. godine igrači postali profesionalci

  • 10

Ovogodišnji turnir u Majamiju ušao je u istoriju tenisa, jer se u petak desila nesvakidašnja situacija koja se nikada nije dogodila otkako su teniseri postali profesionalci 1968. godine. Nikada ranije se nije desilo da oba polufinalna duela na jednom ATP turniru budu otkazana zbog predaje tenisera.

Masters na Floridi ove godine obeležiće to da su Rafael Nadal i Novak Đoković došli do meča za borbu za trofej nemoravši uopšte da izađu na teren u polufinalu, jer su se njihovi protivnici povukli pre početka duela. Prvo je Kei Nišikori predao srpskom teniseru zbog povrede prepona, a nešto kasnije je zbog bolesti odustao i Tomaš Berdih od duela sa Špancem.

Zbog svega što se dogodilo direktor turnira Adam Beret je rekao da gledaoci koji su imali karte za ove mečeve mogu da ih zamene za mesta na tribinama sledeće godine.

Profesionalni tenis je počeo da se igra od 1968. godine, a ATP je formiran četiri godine kasnije i za sve to vreme ovakva situacija nikada nije bila viđena. Zbog svega što se dogodilo najbolji teniser sveta se izvinio navijačima zato što nisu bili u prilici da gledaju ove mečeve.

Ipak, finale koje će se igrati u nedelju biće prava poslastica za gledaoce i možda će moći da im nadoknadi propušteno, jer će se sastati dvojica najboljih igrača planete.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA