Da li Delije prepoznaju svoju odbojkašku ljubav? (FOTO)

Nina Rosić se vratila u redove kluba u kome je ponikla i gde je bila miljenica navijača. Nekada sam skupljala salvete, a sada medalje

  • 8

Pre nekih dve nedelje odjeknula je među ljubiteljima i poznavaocima "igre na mreži" vest da se nekadašnji kapiten vratio u redove matičnog kluba taman pred start finalne serije plej ofa Superlige za odbojkašice protiv Partizana (prvi meč 2. aprila). Povratak u staro jato Nine Rosić, ali sa promenjenim imidžom. Međutim, kako ona sam kaže pobedničke navike nije promenila.

Posle četiri godine igranja u inostranstvu, nekadašnji kapiten crveno-belih je odlučila da se vrati u Srbiju i domaću odbojku, jer ju je kako ona kaže drmala nostalgija pre svega.

- Odlučila sam da se vratim u Crvenu zvezdu zato što volim taj klub prvenstveno i najviše mi odgovara ta sredina. Previše sam vezana za naše ljude, za ovaj život u Srbiji i Beogradu. Ništa mi u inostranstvu nije kao i ovde - započela je razgovor Rosićeva za Telegraf dan pre početka finalne serije šampionata Srbije između Crvene zvezde i Partizana Vizure.

U odnosu na njen prvi boravak u taboru višestrukog uzastopnog šampiona Srbije, sa kojim je i ona sama osvojila jednu titulu državnog prvaka, ekipa je potpuno izmenjena, a i trener je nov.

- Nije mi teško palo uklapanje, niti bilo šta drugo. Ostale igračice su uglavnom mlađe od mene, ali meni imponuje što sam među iskusnijima i što mogu da ih podržim i da im se nađem. I pre nego što sam se vratila stvorena je jedna lepa atmosfera koja mi prija - kazala je reprezentativka koja ne beži od uloge lidera nove generacije, koju svi očekuju da preuzme.

- Nije mi teško da se nosim sa ulogom lidera, čak mi je i zadovoljstvo što sam na takvoj poziciji da snosim odgovornost u igri.

Iako u ovom trenutku Crvena zvezda ima mlad sastav koji nema baš puno iskustva, ipak su Ninine saigračice i bez njene pomoći uspele da se domognu trofeja u Kupu i finala plej ofa, a ona očekuje da će sada sa njom uspeti i peti uzastopni put da osvoje titulu nacionalnog šampiona.

- Očekujem da odbranimo titulu u finalu plej ofa protiv Partizana, jer Zvezda je uvek kada se igraju bitne utakmice i kada se osvajaju trofeji glavni kandidat, a devojke su i u Kupu pokazale da su najbolje i to treba da dokažu još jednom.

- Volela bih da dobijem priliku da zaigram u finalu. Treniram kao da je tako, pa ako budem dobila priliku ja ću pokušati da doprinesem osvajanju titule. To što je Partizan protivnik daje mi samo motiv više za borbu i pobedu - objasnila je Rosić i odmah nam dala do znanja da ne postoji nikakva ponuda ili hipotetička situacija u kojoj bi ona prešla u crno-beli tabor.

- Nema tih para za koje bih prešla u Partizan. Ja znam šta osećam prema Zvezdi i šta su moji prioriteti.

Novi-stari libero kluba sa Marakane je za vreme svog prvog mandata bila predvodnik jedne sjajne generacije igračica koja je dva puta igrala na završnom turniru Kupa CEV, na kome je jednom osvojena srebrna, a jednom bronzana medalja, ali značajniji rezultati u Evropi su poslednjih godina izostali. Ona smatra da su u narednim godinama ostvarljivi.

- Mislim da možemo ponovo da dođemo do završnice nekog evropskog takmičenja zato što ova ekipa je na okupu već dugo, neke od devojaka su i zajedno u reprezentaciji, a u Ligi šampiona ove godine su pokazale da mogu da se nose sa najboljima. Zato mislim da možemo da budemo u samom vrhu Kupa CEV ili Lige šampiona - kazala je svojevremeno dvostruka dobitnica priznanja za najboljeg libera u Kupu CEV.

- Individualna priznanja koja sam dobila su pre svega zasluge celog tima, jer zajednički rad na treningu se kasnije odrazi i na takve nagrade. Uglavnom je ekipa ta koja iznese igrača. Uvek je tim zaslužan koliko i ja što sam svojim radom došla do toga.

Sportska javnost je upoznata sa jednom posebnom ljubavi između najvatrenijih pristalica Zvezde i njenih odbojkašica, ali ipak, mora se reći da Rosićeva zaslužuje posebno mesto u srcima svih Delija koje su joj, oduševljene njenom borbenošću, ali i fizičkim izgledom, posvetile pesmu koja se često mogla čuti na tribinama u hali "Šumice".

- To je nešto posebno, to se zaslužuje time kakva si osoba i zalaganjem na terenu. Iznenadilo me je kada sam prvi put čula. Ja ću da nastavim da igram i da se trudim kao pre, pa ako budu ponovili to, biće mi još više drago. Kada su nas bodre navijači oni nam daju još veći motiv da se borimo, jer recimo Kup CEV-a pre nekoliko godina kada se igra u Pioniru je nešto što neću da zaboravim. To je ostavilo neizbrisivi trag na mene. Nadam se da će i dalje dolaziti.

U mlađim selekcijama srpske reprezentacije je uvek donosila medalje sa velikih takmičenja, sa seniorskim timom je osvojila Evroligu 2009. godine, ali nije uspela da upadne na spisak putnica za Evropsko ili Svetsko prvenstvo, pre svega jer je konkurencija na njenoj poziciji jako velika. Ipak, ona se nada da bi sada igrama u Crvenoj zvezdi mogla ponovo da zasluži poziv Zorana Terzića.

- Za mene je uvek bilo posebno igrati u reprezentaciji i to mi je pružalo zadovoljstvo. Ako mi se bude pružila prilika da ponovo budem pozvana sigurno ću dati maksimum. Na mojoj poziciji su dve kvalitetne igračice, ali moje je da treniram i radim što više mogu i da se nametnem - kazala je Nina koja ne krije da joj je, iako je sa svoje 24 godine osvojila mnoštvo pehara, neostvarena želja upravo taj reprezentativni dres.

- U budućnosti bih želela do dođem do mesta prvog libera reprezentacije i da zaigram na Olimpijskim igrama, a što se klupske odbojke tiče, da osvojim Ligu šampiona.

Nina potiče iz sportske porodice, otac joj je bio fudbaler, mama isto odbojkašica, dok je stariji brat Nikola prvi libero reprezentacije Srbije. Kuća joj je puna medalja, ali ona time nije zadovoljna što se može videti kroz njene reči.

- Nekada sam skupljala salvete, a sada medalje - kazala je Nina koja očigledno želi da nastavi sa žetvom odličja sa klubom i nacionalnim timom.

Sa obzirom na to da je sa četrnaest godina počela da igra u seniorskoj konkurenciji mnogi su skloni tome da kažu da je već veteran, međutim, pred njom je još najmanje decenija igranja odbojke na vrhunskom nivou i osvajanja medalja. A vas nemoj da iznenadi, ako u budućnosti pogledate neki meč pulenki Lasla Kovača da sa tribina čujete:

''O mama, zaljubio sam se, ja video sam Ninu...''

To navijači Crvene zvezde pevaju svojoj miljenici.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MrsiMudoje-filozof

    2. april 2014 | 09:57

    Bome Nina zaguzatila !

  • Pedja DS

    2. april 2014 | 09:57

    Sta se tebi desilo jbt?? Od onakve lepotice, lutke.... Sada.. Neka mi niko ne zameri, pogotovo Nina, ali zivot te nije mazio izgleda kao ni vecinu nas. Kako god, srecno!!

  • Miske

    2. april 2014 | 10:16

    Hvala ti sto si se vratila i dalje si najlepsa. Vrati samo frizuri i sve ce biti kao nekad :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA