TRENER UNIKSA: Ja volim statistiku? To neko rekao pre ili posle rakije? (VIDEO)

Italijan na klupi ruske ekipe Andrea Trinkijeri je bio prilično neposredan i opušten pred meča polufinala Evrokupa sa Crvenom zvezdom

  • 2

Andrea Trinkijeri jedan je od onih trenera koji ne daju tipične izjave. Italijan koji tečno govori srpski jezik sasvim opušteno je razgovarao sa srpskim novinarima u "Kombank areni" na treningu pred prvu utakmicu polufinala Evrokupa između njegovog Uniksa i Crvene zvezde.

Trinkijeri ima pozitivne impresije o Beogradu, i spreman je za paklenu atmosferu koju prave navijači crveno-belih.

- Prvo ludilo: minus deset pa plus 20. To je dobra stvar. Mislim da je teren teren, ono što je van njega je super. Biće nam jako jako lepo da igramo u ovakvoj atmosferi. Još nisam video da neko može da da trojku tamo (tribine, prim. aut.) i da igra dobro - tvrdi trener ekipe iz Kazanja i dodaje:

- Ovo je zemlja košarke. Ne znam koliko će biti 25, 27, 30, 45 (hiljada navijača, prim. aut), ali znam kako će biti ovde, već sam to video. Biće dobro i za Zvezdu i za nas, bolje se igra kad je atmosfera ona prava.

Trinkijeri ne veruje da će Zvezda toliko rasterećeno ući u meč.

- Ja ne verujem u te stvari. Sad kao Zvezda došla dovde i neće više da igra."Došli smo ovde, to je to, nećemo dalje". Polufinale je. Četiri ekipe, a bilo ih je 48. Zvezda je krenula iz Evrolige. Biće dobra utakmica dva jako dobra tima. Biće nam jako teško. Ali mi smo već prošli teške utakmice - rekao je Italijan, a potom naveo i prednosti crveno-belih.

- Imaju jako dobru hemiju. Dva Amera koji su perfektni sa ovim igračima. Obožavam Nelson, bio je kapiten Djuka, ne neke male ekipe u Italiji. Dženkins je sam dobio utakmicu s Budiveljnikom. Svi su se tresli. Katić je igrač koji skuplja ekipu. Imaju i dobru poziciju četiri. Dobra ekipa. Uvek kad kažeš da će jedan biti najopasniji, neki drugi se pojavi.

Na konstataciju da se o njemu priča kao treneru kom je bitna statistika, Italijan je odmahnuo glavom:

To vam je neko rekao pre rakije ili posle?

- Gledali smo puno utakmica: Cibonu, Cedevitu, Lijetuvos, Panatinaikos... polufinale je, treba dosta pogledati. Jedini broj koji može biti jak faktor su skokovi u odbrani. Oni su u tome najbolji u Evropi - tvrdi Trinkijeri, koji ne pridaje važnost mišljenju da je Zvezda protiv Budiveljnika odigrala lošu partiju.

- Dobili su. Ja sam očekivao, jer je Budiveljnik igrao polako, čekali su grešku.

Na kraju, Italijan je poručio da se utakmica igra 80 minuta, prvo poluvreme u Beogradu, drugo u Kazanju. Na pitanje šta su mu prijatelji zvezdaši rekli, završio je uz osmeh:

- Tajna!

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA