ŠOU ZVEZDE U ARENI: Delije, Nole i vrhunska odbrana vodili crveno-bele do pobede! (VIDEO) (FOTO)

Crveno-beli ostvarili veliku pobedu i sa 11 poena putuju u Kazanj na revanš meč polufinala Evrokupa protiv Uniksa

  • 53

Uniks je izgoreo u crveno-belom paklu! Novi podvig u Evrokupu ostvarila je Crvena zvezda pred skoro 23.000 navijača u "Kombank areni", koja je uspela da savlada po mnogima prvog favorita za osvajanje ovog takmičenja, ruski Uniks! Rezultat posle 40 minuta velike borbe bio je 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4).

I pored lošeg šuta sa distance, pa čak i promašaja pod košem, crveno-beli su bili zaista jaki u odbrani, a košarkaši Uniksa su u drugom poluvremenu pravili preveliki broj grešaka. Mnoge su usledile i zbog, slobodno rečeno, pogubljenosti zbog paklene atmosfere navijača Crvene zvezde.

Na utakmici je bilo 22.736 gledalaca, od kojih je jedan bio i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Ovo je tek treći poraz ove sezone, a drugi u Evrokupu ruske ekipe, a tome je kumovala sjajna partija Zvezde u odbrani, koja je u ključnim momentima meča bila besprekorna! Toliko da je ruska ekipa ubacila samo četiri poena.

Jaka Blažič je predvodio do pobede sa 15 poena, a Tadija Dragićević je ubacio deset poena (uz dve važne trojke) i dodao 11 skokova. Raško Katić, koji se posebno istakao u trećoj četvrtini, dodao je 14 poena, dok je Čarls Dženkins postigao deset. Amerikanac je u prelomnim trenucima meča postigao važnu trojku.

U gostujućoj ekipi je jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena bio Endru Gaudlok - 18.

Falili su poeni Marjanovića, pogotovo u prvom poluvremenu (1/7), kao i Nelsona, koji je inače omiljen Trinkijerijev igrač među crveno-belima. Fokusirala se odbrana Uniksa na Marjanoviću, i u tome je bila prilično uspešna.

Nervoza je na početku bila u redovima obeju ekipa, a među crveno-belima se najviše odvažio na startu Jaka Blažič, sa četiri poena posle onih koji je na drugoj strani ubaco Gaudlok. Igralo se koš za koš, Zvezda je dosta šuteva i promašila, ali je na prvi odmor sa tri poena viška otišao Uniks (18:15).

Tačno je tih prvih deset minuta igre trebalo Zvezdi da se "raskravi" jer je drugu deonicu počela odlično. Napravljena je serija od 12:1 preko Dženkinsa, Katića i Nelsona, pa su crveno-beli prvi put imali šest poena viška (25:19).

Dalju seriju seče sjajni Gaudlok, zbog čega je Radonjić reagovao tajm-autom, ali je Amerikanac i dalje bio ključna figura preko koje je Uniks vratio prednost na 31:28.

Ali u finišu poluvremena je stvar u svoje ruke preuzeo Blažič sa pet poena, od toga jedna trojka koja je podigla "Arenu" na noge. Na kraju su crveno-beli otišli na odmor sa prednošću od 35:33.

Poenima Katića a potom i trojkom Dragićevića, Zvezda je stekla pet poena prednosti sredinom treće četvrtine. Uniks je gubio loptu u napadu, a Zvezda je pojačala odbranu, pa je brzo povela i sa devet poena razlike, posle novih poena Katića.

Međutim, Meki trojkom i poenima pravi svoju seriju od pet poena, a Radonjić zove tajm-aut. Nekoliko čudnih sudijskih odluka su bile na ruku gostima, pa je Zvezdina prednost pred odlučujuću deonicu bila svega dva poena (50:48).

I četvrta deonica je počela trojkom Dragićevića, a nadovezao se Katić svojim poenima za novih +7 za crveno-bele, koji su bili bez premca u odbrani! Potpuno ludilo u dvorani je usledilo kada je Dženkins, heroj četvrtfinala, postigao trojku za deset poena razlike na pet minuta do kraja meča.

Čak osam minuta Uniks nije dao koš, sve dok Gaudlok nije sa 12 smanjio na deset poena prednost Zvezde. Na kraju je i pored nekoliko faulova uspela Zvezda da održi dvocifrenu prednost, koja je lepa zaliha za revanš u Kazanju.

A revanš je na programu za nedelju dana od 17 časova.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Rebić, Mitrović, Lazić 2, Blažič 15, Simonović, Marjanović 3, Radenović, Katić 14, Tejić, Nelson 9, Dženkins 10, Dragićević 10.

UNIKS: Meki 5, Zizis 2, Harangodi, Sergejev, Veremenko 7, Vujukas 6, Sokolov 2, Kajmakoglu 5, Gaudlok 18, Ejdson 7, Kurbanov, Šeleketo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZBG

    2. april 2014 | 20:19

    Eo vujosevic I todoric cepaju karte,konacni izvestaj o broju navijaca dobicete uzivo pocetkom drugog poluvremena,vujosevic otisao da kupi digitron

  • Maki

    2. april 2014 | 21:27

    Jedna je zvezda crvena

  • Rodja

    2. april 2014 | 20:22

    Eno ga dule poceo da brOji navijace :'DDD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA