Aleksandar Mitrović za Telegraf: Nema više lizanja posle golova!

Jednom od najboljih mladih igrača sveta teško je pao remi njegovog Partizana i Vojvodine, ali veruje da titula ostaje u Humskoj. Pročitajte za koga će navijati na SP u Brazilu, u kojoj bi inostranoj ligi voleo da igra posle Belgije i gde će na zasluženi odmor

  • 8

Često osporavan bez pravog razloga, na osnovu frizure i broja na dresu, mladog fudbalera Anderlehta Aleksandra Mitovića poredili su s problematičnim Marijom Balotelijem.

Kritikovan, nedavno je svim dušebrižnicima zatvorio usta jer je uvršten među najbolje mlade igrače sveta. Bivši fudbaler Partizana za nekoliko meseci u Belgiji nametnuo se svojim radom, postigao 13 golova i postao prva zvezda tima.

Sporni penal dosuđen Vojvodini protiv Partizana u subotnjem meču uznemirio je Mitrovića, kao i mnoge navijače crno-belih. Za Telegraf je pristao da komentariše trenutno stanje u domaćem fudbalu.

- Činjenica je da smo oštećeni za penal. Prekršaj je bio van kaznenog prostora. Ali, trebalo je ranije da rešimo meč u našu korist, 90 minuta nismo iskoristili nijednu šansu na pravi način, tako da nije samo sudijska krivica - iskreno priča Mitrović o igri bivšeg kluba.

- Bez obzira na sve, ima još da se igra, mislim da će Partizan uspeti da preokrene situaciju i osvoji titulu i ove sezone.

Iako ima samo 19 godina, svašta je prošao, da bi tek sad pokazao zašto ga traži cela Evropa. Italijanski Milan je jedan od klubova koji žele da ga dovedu.

- Verujte da ne razmišljam o tome. Ispada da me svi traže. Trenutno sam fokusiran na plej-of belgijskog prvenstva, borimo se sa Standardom za titulu, uvek idemo na prvo mesto. Mogao sam da igram još bolje, ali imam dovoljno vremena do kraja sezone da ispravim sve čime nisam zadovoljan.

Tokom sezone trenera Van den Broma zamenio je njegov pomoćnik Besnik Hasi, što je Luki Milivojeviću, njegovm saigraču, donelo velike probleme. Ipak, Mitrović se dobro snalazi.

- Dosta sam sazreo za kratko vreme zbog svega što mi se dešavalo. Prigovarali su mi zbog načina na koji proslavljam pogotke, zbog frizure, zbog svega što uradim. Sad sam se smirio, više ne reagujem temperamentno, razmislim pre nego što bilo šta uradim. Koristim svaku šansu koju mi trener da i voleo bih da pokažem još više.

Aleksandar nije objasnio šta znači karakteristično radovanje posle postignutog pogotka.

- To je nešto privatno, interno i ne bih da komentarišem. Ali, pošto vidim da svima smeta, prestaću, neću se više tako radovati, smisliću nešto drugo.

Priče da je Anderleht pogrešio time što ga je doveo ne želi da kometariše. Kaže, priča na terenu. Zbog toga ga mnogi žele, Mitrović ne zna gde će, ali priznaje da mu neke fudbalske lige po stilu više odgovaraju od ostalih.

- Nemačka liga možda nije preterano popularna, ali mislim da bi moja jaka igra tamo najbolje prošla. Voleo bih da se okušam i u Engleskoj ili u Italiji. Ali, o svemu ću razmišljati na kraju sezone - kaže mladi fudbaler.

Mitrović očekuje poziv novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, a okupljanje bi trebalo da bude 20. juna.

- U odsustvu našeg naconalnog tima, na Svetskom prvenstvu u Brazilu navijaću za Italiju. U međuvrmenu bih voleo da odem na odmor u Dubai - priznje Aleksandar Mitrović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    7. april 2014 | 21:56

    Iskreno, kao Zvezdaš, mogu da kažem da je najbolji špic kojeg Srbija ima trenutno! Želim mu uspeh u karijeri.

  • Tatko na grobara do koske

    7. april 2014 | 18:59

    Pa što ne ostade u trtizan kad ga toliko voliš?

  • Dane

    8. april 2014 | 05:23

    Bravo tatko na grobar do koske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA