Ferari: Ne očekujemo dobar start sezone

Italijanska ekipa ne veruje da su njihovi bolidi dovoljno brzi da bi bili na podijumu u Australiji

  • 0

Čelnici nekadašnjeg višestrukog prvaka u kategoriji konstruktora Ferarija pesimistični su pred start nove sezone u Formuli 1, koja počinje u Australiji 18. marta. Tehnički direktor italijanske ekipe Pet Fraj priznao je da ne štima sve kako treba i da njihovi bolidi nisu u ovom trenutku dovoljno brzi za najveće domete.

- Razočaran sam kako stvari trenutno stoje - nezadovoljan je Fraj.

Osim toga, on ne vidi Ferarijevog vozača na pobedničkom podijumu u Melburnu.

Prva zvezda italijanskog tima i bivši šampion Formule 1 Fernando Alonso ne veruje, takođe, u dobar start, tvrdeći da ekipa nije 100% spremna.

- Imamo još dosta stvari da popravimo. Moramo da stisnemo zube i da se popravljamo malo po malo - rekao je španski vozač.

Ferari je dosta rizikovao sa dizajnom novog bolida kako bi konkurisao šampionskom Red Bulu, što se na kraju pokazalo kao kontraproduktivno. S druge strane, nekadašnji šampion iz kategorije konstruktora morao je da vrši promene i na auspuhu bolida.

- Promene koje smo napravili na auspuhu su nas vratile na pogrešan put. Pokušavamo da ga optimizujemo. Imamo dosta posla u fabrici. Imaćemo još neka testriranja u Melburnu - izjavio je tehnički direkotor Ferarija Fraj.

Nova sezona Formule 1 počinje 18. marta Velikom nagradom Australije u Melburnu.

(Telegraf.rs / foto: ferarri.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA