PARTIZAN: Da vidimo kako se pomaže Zvezdi, mi ni kredit ne može da dobijemo!

Crno - beli ne istupaju iz FSS, ali prema njemu mora da se ophodi sa poštovanjem. Bankama ne duguju novac, posluju na tržišnim osnovama. Prihodi u 2013. su 20,67 miliona evra, a rashodi 12,8...

  • 23

Vanredna konferencija fudbalskog kluba Partizan posle sednice Upravnog odbora koja je održana na stadionu otkrila je pojedine finansijske detalje kluba iz Humske, govorilo se o Aleksandru Vučiću i njegovim podacima o ulaganju države u Partizan i Zvezdu, privatizaciji i mogo čemu drugom...

Teme Upravnog odbora su bile izveštaj poslovanja u 2013. godini i razmatranje stanja u ekipi posle saopštenja koje je imalo jak eho.

- Jednoglasno smo zaključili da je saopštenje u nedelju argumentovano. U tom saopštenju ima izraza koji ne bi trebalod a se nađu i zato se izvinjavam onima koji su povređeni - istakao je na početku Mile Jovičić, potpredsednik crno - beli.

Jedan od čelnika crno - belih istakao je da je klub reagovao na taj način zbog sudijskih grešaka koje se u seriji događaju u korist Partizanovih rivala i istakao je da se nada da se to više neće događati.

RASHODI 12,8 MILIONA EVRA

Ukupan prihod Partizana za prošlu godinu je 20,67 miliona evra (objašnjeno je da je transfer Lazara Markovića, prodat 2012. godine, prikazan u okviru poslovanja za 2013. godinu). Bez njega, prihod je 13,67 miliona.

- Najbitnije da bankama ništa ne dugujemo. Aleksandar Vučić je potvrdio sinoć da je klub dobio za sedam godina svega milion evra, tako da stav da država stoji iza Partizana ne pije vodu.

Budžet crno - belih je 12-15 miliona evra i kako kaže sam Jovičić veliki je, s obzirom na uslove u kojima se živi u Srbiji. Dodaje:

- U odnosu na rivale, sjajni smo, ali ni to nije dovoljno...

Crno - beli su u procesu racionalizacije, koji će trajati nekoliko godina. I na tome se neće zaustaviti klub bez obzira na najavljene odlaske predsednika Đurića, pa odlaska jednog od članova UO Novaka Nedića.

O njemu je Jovičić istakao nekoliko reči.

- On je sjajan momak.Žao nam je što je otišao.

SAOPŠTENJA PISAO KLUB I TAČKA

O tome da je Darko Grubor sam pisao saopštenje koje je potreslo i jevrejsku zajednicu opština nije želeo da priča, već je jasno i glasno poručio: Saopštenja piše FK Partizan i tačka!

- Što se tiče sastanka sa igračima, on je najavljen još prošle nedelje, a prvotimci su dobili obećanje kada će dobiti zaostali novac. To je do kraja sledeće nedelje.

Odbranio je predsednika Đurića i njegov napad na Tomislava Karadžića.

- Svako mora da se ophodi prema Partizanu sa poštovanjem. Suđenje jeste tendenciozno, ali to bi trebalo zaboraviti. FSS bi trebalo da reaguje  reventivno i da greške ne budu ponavaljane. Predsednik Đurić nije imao loše namere. Iz FSS nećemo istupiti, jer želimo da učestvujemo u radu Saveza.

Zatim se ponovo vratio Aleksandru Vučiću.

- Hvala mu što je jasno izneo podatke o ulaganju države u Partizan. Ja nisam sujetan, što pare idu Zvezdi i što se pomaže Zvezdi, ali isto tako bi trebalo reći koliko i kako su pomgnuti, da se iznesu činjenice...

ZAŠTO PARTIZAN NE MOŽE DA UZME KREDIT

Dva su razloga za ovu tvrdnju. Mile Jovičić navodi da je prvi što je stadion crno - belih u sudskom procesu, a drugi, da banke više namju poverenja u sportske kolektive?!

Za kraj je potpredsednik crno - belih, ne baš omiljen među pristalicama crno - belih rekao da Partizan živi samo na tržišnim osnovama, odnosno od prodaje igrača.

Uskoro opširnije...

Podsetimo, crno-beli su najpre izdali saopštenje u kojem su napali FSS posle remija sa Vojvodinom i sumnjivog penala, da bi potom u negativnom kontekstu pomenuli Jevreje, a uz sve to nalaze se u teškoj finansijskoj situaciji s obzirom na to da su radnici pretili štrajkom, dok su fudbalerima obećane pare do Vaskrsa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    9. april 2014 | 14:56

    Katanac!

  • Severac

    9. april 2014 | 16:50

    Šta će bre vama kredit, prodali ste igrača zadnjih sedam godina , da od toga živite narednih petnaest.....samo ste mnogo pokrali

  • Ivanjica

    9. april 2014 | 15:12

    Ko zadnji izađe neka ugasi svetlo i zaključa vrata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA