SRPSKI FUDBALERI S DVA PREZIMENA: Da li Milinković-Savić zna ko je Lakić-Pešić?

Prezimena dvojice fudbalera Jelen Superlige paraju uši, jer umesto jednog koriste dva porodična imena. Sergej i Nemanja za Telegraf pričaju zanimljive priče o svom poreklu

  • 0

Ako pratite domaću fudbalsku ligu, sigurno ste zapazili da je gol za Vojvodinu dao Milinković-Savić ili da je prodor ka golu Donjeg Srema sprečio Lakić-Pešić. Ako ste mislili da se radi od dobrom napadačkom ili odbrambenom tandemu ove dve vojvođanske ekipe - pogrešili ste!

Radi se o dva mlada fudbalera: Segeju Milinkoviću-Saviću i Nemanji Lakiću-Pešiću koji imaju po dva prezimena. Kako za Telegraf kažu, ovo nije stvar pomodarstva, niti način da bi bili upečatljivi.

Sergej i njegov mlađi brat Vanja, koji je trentno u kampu Mančester junajteda, živeli su u Španiji.

- Rođen sam u Meridi, a tamo se tradicionalno koriste dva prezimene, od majke i od oca. Tako smo Vanja i ja još od rođenja imali dva prezimena, a to se nije promenilo ni kada smo došli u Srbiju. Oni koji me poznaju znaju zašto je to tako, a drugima retko objašnjavam - priča nam stariji Milinković-Savić, Sergej.

Odbrabeni igrač Donjeg Srema Nemanja Lakić-Pešić ima još zanimljiviju priču koja obrazlaže njegova dva prezimena.

- Moja porodica poreklom je iz Crne Gore, i prvobitno prezime, pre više stotina godina, bilo nam je samo Lakić. Još u periodu kada su Crnogorci živeli u plemenskim zajednicama došlo je do sukoba između Lakića i pripadnika nekog drugog plemena. Kako ne bi došlo do krvne osvete zbog tih nesuglasica, Petar, jedan od vođa Lakića, preuzeo je odgovornost na sebe i iselio celu familiju iz Crne Gore.

- Pošto mu je nadimak bio Peša, moji preci su njemu u časi i iz zahvalnosti, na prezime Lakić dodali i Pešić. To se tako prenosi s kolena na koleno i moja porodica održava tu tradiciju, a tako će biti i dalje - objašnjava Nemanja.

Ako Donji Srem ne ispadne iz najjačeg domaćeg takmičenja, ako sledeće sezone Milinković-Savić pokuša da probije odbranu Lakića-Pešića, nemojte da mislite da se radi o četvorici igrača.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA