POLUFINALE LŠ: Real čeka Pepov Bajern, Atletiko na Murinjov Čelsi!

Prvi mečevi polufinala Lige šampiona igraju se 22. i 23. aprila, a sedam dana kasnije slede revanši

  • 10

Real Madrid - Bajern Minhen, Atletiko Madrid - Česli!

To su polufinalni mečevi Lige šampiona.

Prve utakmice igraju se 22. i 23. aprila, a sedam dana kasnije slede revanši. Finale je na programu 24. maja u Lisabonu, na stadionu "Luž".

Mnogi ljubitelji fudbala priželjkivali su da žreb ne odluči da spoji Čelsi i hit sezone, zbog klauzule u ugovoru, golman "jorgandžija" Tibo Kurtoa kao pozajmljeni igrač "plavaca", neće moći da brani. Ipak, UEFA se oglasila po ovom pitanju i saopštila da ne postoji prepreka da Kurtoa brani u polufinalu.

Trenerski trio koji je obeležio poslednje godine definitivno čine Žoze Murinjo, Karlo Anćeloti i Pep Gvardiola. Zajedno su osvojili šest titula, ali je samo Dijego Simeone do ovog polufinala stigao bez ijednog poraza. Usput, poluparni "Čolo" je jedini koji je pet puta ostao neporažen protiv velike Barselone, koju je izbacio u četvrtfinalu.

I tradicija je na strani Atletika, jer su ekipe koje su izbacivale katalosnki klub na kraju osvajale LŠ u poslednje četiri godine. Drugi madridski klub Real se suočava sa povredom najboljeg igrača sveta, Krstijana Ronalda, a poslednji put su se za trofej borili 2002. godine.

Bajern je ipak imao težak zadatak protiv posrnulog Mančester junajteda, ali će se i četvrti put u pet godina naći u polufinalu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA