Vanzemaljski gol srušio Barsu i krunisao Real! (VIDEO) (FOTO)

Fudbaleri Real Madrida osvojili su svoj 19. pehar namenjen pobedniku Kupa kralja

  • 12

Madrid slavi Bejla! Velšanin pogotkom u 85. minutu doneo pobedu Realu protiv Barselone 2:1 i doneo prvi trofej ove sezone na "Santjago Bernabeu"!

Iako lipeni pomoći najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda, Madriđani su mora se priznati bili bolji rival u ovom duelu i zasluženo osvojili pehar namenjem pobedniku Kupa kralja, svoj 19. u istoriji kluba.

Mnogo bolje su u utakmicu ušli igrači madridskog tima. Od starta su pokazali mnogo više želje, elana i žustrine od svog protivnika. U svaki duel, borbu za loptu, start, dribling ulazili sa sa mnogo više žustrine od svojih rivala

Taktika Karla Anćelotija da sačeka svoju priliku iz kontre, jer ima brze napadače Bejla, Di Mariju i Benzemu isplatila se već u 11. minutu.

Katalonci su izgubili loptu na protivničkoj polovini i ona je došla na sredini terena do Bejla koji ju je iz prve prosledio Benzemi na levoj strani, a Francuz lepo primetio Di Mariju da utrčava sa druge strane u prazan prostor i prosledio mu loptu. Argentinski reprezentativac je iako ga je bio sustigao Đordi Alba pobegao malo u stranu, šutirao i savladao Pinta.

Njegov pogodak je razbuktao strasti na terenu u narednih desetak minuta. Puleni Herarda Martina su hteli ekspresno izjednačenje, a Madriđani nastavili sa strategijom kontri. Glavni sudija na utakmici je imao malo problema da primiri uzavrele strasti, ali je to supeo da učini.

Nakon 25. minuta usledio je prazan period igre kada je lopta uglavnom bila na sredini terena i u malo većem posedu fudbalera Barselone, ali im to nije mnogo značilo.

Lionel Mesi kao da nije ni bio na terenu u prvom poluvremenu. Zatvoren sa svih strana i veoma retko u kontaktu sa loptom, omaleni Argentinac ni u jednom momentu nije bio blizu da ugrozi Ikera Kasiljas. Prvi šut je uputio tek u 41. minutu i to neprecizan.

Drugi deo meča započeo je sa blagom inicijativom Barselone koja nije davala rezultate, dok sa druge strane Geret Bejl kao da se tek razigrao i kao da je najavio ono što će učiniti u završnici meča.

Velšanin je bio na svakoj strani terena, a na polovini protivnika igrači sa "Kamp Noua" nisu znali kako da ga zaustave. U prvih 15 minuta drugog poluvremena dva njegova šuta prošla su tik pored okvira gola.

Mladi Bartra koji je na ovom susretu menjao povređenog Pikea pokazao je da može da bude itekako opasan u napadu u 65. minutu kada je njegov udarac kasiljas krajnjim naporom skrenuio loptu u korner. Ovo je samo najavilo šta će se dogoditi nekoliko minuta kasnije.

U jeku napada Reala, kada je Bejlu poništen gol zbog ofsajda, Barselona se domogla kornera, a najviši u skoku je bio upravo pomenuti Bartra. Oslobodio se protivnika i sjajnim udarcem glavom poslao neodbranjivu loptu u gornji levi ugao realovog golmana.

Posle izjednačenja usledio je ponovo uzbudljiv period meča, u kome su dominirali fudbaleri katalonskog kluba, ali im je falio završni pas. Sa druge strane moćno oružje "kraljevskog kluba" - kontre, i dalje su sjajno funkcionisale, ali je Bejlu i Benzemi falilo koncentracije kod završnog udarca.

Taman kada se mislilo da će se ući u produžetke na scenu je stupio toliko puta večeras pominjani Geret Bejl. Recept kao i uvek oduzeta lopta igračima Barselone na polovini Reala, Modrić je šalje po strani Bejlu, a ovaj pokazuje svu svoju brzinu i dolazi do protivičkog peterca gde bez većih problema šalje loptu u mrežu pored Pinta.

Fantastičan pogodak koji će se sigurno narednih meseci vrteti na televizijskim špicama! Pretrčao je nekih četrdesetak metara bivši igrač Totenhema, na sjajan način obišao Bartru i savladao golmana Barselone za pobedu i trofej.

Iako su mnogi verovali da je u tom trenutku sve bilo gotovo, umalo da Nejmar pokvari slavlje navijačima "kraljevskog kluba". U 89. minutu Kasiljas je imao mnogo sreće kada je lopta posle udarca brazilskog reprezentativca pogodila stativu.

To je bilo poslednje što je moglo da se vidi u ovom meču, jer je sudija uskoro odsvirao kraj i slavlje "los blankosa" je moglo da počne.

Kup kralja, finale:

Barselona - Real Madrid 1:2

(Bartra 68 - Di Marija 11, Bejl 85)

BARSELONA: Pinto, Alveš, Maskerano, Bartra, Alba (od 45. Adrijano), Buskets, Ćavi, Inijesta, Fabregas (od 60. Pedro), Mesi, Nejmar.

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao, Alonso, Modrić, Bejl, Isko, Di Marija, Benzema.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markoss

    16. april 2014 | 23:56

    ovaj bale je zverina, jeste da je ruzan ali je igracina samo takva.....a stvarno gde je messi bio od 21.30 do 23.15 :)

  • Lamine

    16. april 2014 | 23:29

    Mesi... Veliki igrač, ali baš mali čovek... Svira španska himna pre finala, on kao uličar pljuje. On može da uđe u Španiju obuzme milione, ali ne može Argentina da izadje iz njega

  • Gile

    16. april 2014 | 23:33

    Bejl je dosao motorom na el klasiko:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA