NASTAVLJA SE TRKA U DVOJE: Ilić i Škuletić doneli nova tri boda Partizanu! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana u okviru 24. kola Jelen Super Lige pogotcima Saše Ilića i Petra Škuletića na domaćem terenu savladali Jagodinu rezultatom 2:0

  • 20

Fudbaleri Partizana nastavili su poteru za Crvenom zvezdom. Crno-beli su na svom stadionu zabeležili pobedu nad Jagodinom rezultatom 2:0 u okviru 24. kola Jelen Super Lige.

Srpski šampion je tokom svih 90 minuta bio mnogo bolja ekipa i na kraju je zasluženo slavio. Strelci za crno-bele su bili kapiten Saša Ilić u 54. minutu i Petar Škuletić 13 minuta pre kraja.

Ovom pobedom, Partizan je ponovo prišao Crvenoj zvezdi na tri boda, koja je slavila u Novom Pazaru i ostao je u trci za titulu koja će po svemu sudeći biti odlučena u "večitom derbiju".

Strelci: Ilić 53. minut, Škuletić 77. minut

Stadion: Partizana

Gledalaca: 3.000

Sudija: Majo Vujović

Sastavi:

Partizan: Živković - Vulićević - Trajković - Stanković - Volkov - Drinčić - Marković - Luka - Živković (od 70. Pantić) - Ilić (od 85. Malbašić) - Škuletić (od 88. Kojić).

Jagodina: Duričić - Šimac - Filipović - Živanović - Mihajlović - Cvetković - Đurić - Lepović (od 68. Šušnjar) - Mitošević - Pešić - Martinović (od 68. Jakimovski).

Partizan je od samog starta utakmice pokušavao da nametne svoj dinamičan ritam i visoki presing. Sa druge strane, Jagodina se kao što se i očekivalo opredelila za nešto defanzivniju igru i kontranapade preko talentovanog Pešića. Crno-beli su konstatno vršili pritisak, pokušavali da budu konkretni, napadali preko bokova, ali nisu uspeli da zatresu mrežu u prvom delu igre.

Najbliži tome bio je Saša Marković u 43. minutu kada je imao sjajnu šansu posle maestranog pasa Saše Ilića. Pored toga, solidne šanse su imali Andrija Živković i Petar Škuletić, a dva puta je i Nikola Drinčić oprobao svoj šut sa distance, ali je jednom intervenisao Đuričić, dok je drugi put lopta prošla blizu stative.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu. Terenska dominacija nijednom nije opadala, već su crno-beli krenuli još jače, a nagrada za to stigla je u 54. minutu. Petljao je dugo Predrag Luka po desnoj strani, uspeo je nekako da centrira, Škuletić je glavom prebacio loptu sa prve na drugu stativu, a tamo je sačekao Saša Ilić i postigao svoj treći gol ovog proleća.

Ovaj pogodak je totalno opustio igrače srpskog šampiona koji su se od tog trenutka potpuno rasteretili i i krenuli da igraju bez pritiska. Ređale su se lepe akcije i prilike, ali Živković i Škuletić nisu imali dovoljno koncentracije u samoj završnici

Ipak, napadač crno-belih je uspeo da se upiše u strelce. Igrao se 77. minut kada je Miroslav Vulićević fenomenalno centirao, a centarfor Partizana udarcem glavom savladao Đuričića. Ni nakon drugog pogotka, domaća ekipa nije stala, već je želela i treći gol.

Mreža golmana Jagodine se nije zatresla još jednom, iako je Luka imao sjajnu priliku, kao i Volkov posle čijeg je šuta i intervencije Đuričića lopta pogodila prečku. Interesantno je da je posle izlaska Saše Ilića, poslednjih pet minuta kapiten crno-belih bio Živko Živković, kao i da je posle višemesečne pauze zbog povrede ponovo zaigrao Nemanja Kojić.

Jelen Superliga, 24. kolo:

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1

(Milijaš 17)

Rad – Javor 1:0

(Luković 44. penal)

Radnički Kragujevac – OFK Beograd 1:3

(Tintor 27 – Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69)

Spartak – Voždovac 1:0

(Trivunović 23)

Partizan – Jagodina 2:0

(Ilić 54, Škuletić 77)

Čukarički – Donji Srem 18.30

Radnički Niš – Napredak 18.30

Sloboda – Vojvodina 18.30

Tabela: Crvena zvezda 59, Partizan 56, Čukarički 38, Jagodina 37, Novi Pazar 35, Vojvodina 34, Voždovac 32, Radnički Niš 31, Spartak 29, Napredak 28, Sloboda 24, OFK Beograd 24, Rad 24, Donji Srem 23, Radnički Kragujevac 22, Javor 21.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    17. april 2014 | 19:38

    hocel mi ko reci , da li Zvezda danas imala penal ?? kladio sam se da ce ga imati ?? ..na ovakve opklade nikada necete izgubiti .100 % svako kolo .

  • RodaBVB

    17. april 2014 | 19:19

    Koji je ustvari Sasa Ilic majstor fudbala.

  • Ivanjica

    17. april 2014 | 18:48

    Jel' sudija lud? Još nikoga iz Jagodine nije isključio. Pa šta on misi da Partizan treba da pobedi u igri 11 na 11 ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA