Dva i po sata ludog tenisa Conge i Federera! Švajcarac čeka Noleta!

Federer bio na ivici poraza posle sijaset neiskorišćenih brejk lopti, ali se krajem drugog seta uzdigao i preokrenuo protiv Francuza - 2:1 u četvrtfinalu Monte Karla

  • 2

Strašno četvrtfinale Monte Karla! Iako je iskoristio samo dve brejk šanse od 19 pokušaja Rodžer Federer se plasirao u polufinale ATP turnira u Monte Karlu pošto je nakon skoro dva i po sata savladao Žoa-Vilfreda Congu rezultatom 2:1 (2:6, 7:6, 6:1).

 

Mučio se Federer tokom čitavog meča. Bio je na pragu eliminacije, ali je zahvaljujući taj brejku u drugom setu preokrenuo sve u svoju korist. Praktično je psihički srušio Francuza koji je očajno servirao, ali je zahvaljujući lošem bekhendu Rodžera najčešće izlazio iz problema.

 

 

Conga je prvi set dobio sa ubedljivih 6:2, uz dve brejk lopte u šestom i osmom gemu, dok Federer svoje dve u prvom setu nije materijalizovao.

 

Šta tek reći za drugi set gde je Švajcarac do devetog gema nakupio čak osam brejk šansi, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Samo zahvaljujući dobroj igri na svoj servis Rodžer je bio u meču - 5:5.  Nove dve šanse da oduzme servis Congi Švajcarac je imao i u 11 gemu drugog seta, ali je nastavio po starom.

 

Propustio je i 13. brejk loptu što mu se umalo obilo o glavu, ali je uspeo da obezbedi taj-brejk. Možda Federer nije iskoristio sijaset brejk šansi tokom meča, ali jeste četiri mini brejka što mu je donelo izjednačenje u setovima - 7:6 (8:6).

 

 

Već na početku trećeg seta videlo se da je Federer u pshihičkoj prednosti, bez obzira na tolike neiskorišćenje brej šanse. Naplata je stigla u drugom gemu kada je Švajcarac napokon uspeo da oduzme servis protivniku, što je ponovio i u četvrtom gemu. Do kraja, rutinska igra i prolaz u polufinale gde čeka boljeg iz duela Đoković-Garsija Lopez.

 

Podsetimo, svoje učešće u četvrtfinalu završio je Rafael Nadal.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA