POVREDA ZAUSTAVILA NOLETA: Đoković predao krunu u Monte Karlu, Federer u finalu!

Ovo je bio 34. duel Srbina i Švajcarca, a naš as, koji je igrao sa povredom zgloba desne ruke, poražen je sa 7:6,6:2 čime je Rodžer poveo sa 18:16 u međusobnim duelima

  • 21

Srpski teniser, Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Mastersa u Monte Karlu i da brani titulu. Novak je poražen od Rodžera Federera četvrtog igrača sveta sa 7:6,6:2.

Iako je Novak imao problema sa povredom ruke, on je ostao do kraja na terenu i pružio dobar otpor Švajcarcu u prvom setu, ali na žalost u drugom nije mogao da mu parira.

Bio je ovo 34. susret Srbina i Švajcarca, a Novak je propustio priliku da se izjednači sa Rodžerom po broju pobeda u međusobnim duelima (16-17). Sada Švajcarac vodi 18-16

Ovim porazom Đoković je izgubio 625 bodova na ATP listi, i sada mu Rafael Nadal beži 2255 bodova. To znači da Novak može da ga prestigne na prvom mestu ATP liste tek negde na Rolan Garosu, ako ga osvoji.

Pre toga, možda nije realno jer bi u tom slučaju Nadal morao da ispadne u ranoj fazi na Mastersima u Rimu i Madridu..

Meč je počeo sa ispipavanjem snaga starih rivala.Oba igrača igrala su vrlo sigurno na svoj servis, s tim što Novak ima inicijativu i na servis Švajcarca i došao je već u priliku da mu uzme brejk, ali nije uspeo, pa je rezultat u egalu 3:2.

Igralo se otvoreno sve do desetog gema, kada je Švajcarac iskoristio brejk priliku i poveo sa 6:5. Odmah zatim iskoristio je svoj servis i osvojio set.

U drugom setu, Nole je igrao sve teže jer očigledno ima problem sa rukom. Federer je odmah u trećem gemu napravio brejk, a zatim vezao svoj servis za velikih 3:1.

Već tada je bilo jasno da će Federer trijumfovati. Švajcarac je iskoristio svoj servis, napravio još jedan brejk i poveo sa 5:1, čime je pitanje pobednika rešeno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako tanjug javlja...

    19. april 2014 | 17:03

    Povreda,samo umanjila ritam na koji sno navikli da gledamo ovakve duele.Uvek kad god Novak izgubi,moralo je nesto da ga sprecii ili povreda ili protivnik,tako daa ne "jadikuj "!

  • Гокси

    19. april 2014 | 16:55

    МОНТЕ КАРЛО НЕ ДА ТИТУЛУ!!!

  • HAHA

    19. april 2014 | 17:15

    Cus povreda. Svaki put mu je povreda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA