Sanderlend pobedio Čelsi i ponovo pogurao Liverpul ka tituli!

Posle remija sa Mančester Sitijem, Sanderlend pobedio Čelsi i tako automatski pomogao Liverpulu u borbi za titulu

  • 5

Sanderlend je napravio drugo veliko iznenađenje. Crne mačke su posle preokreta savladale Čelsi na Stamford Bridžu rezultatom 2:1 i tako značajno pomogle Liverpulu u borbi za titulu. Podsećamo, da je Sanderlend u sredu igrao nerešeno sa Mančester Sitijem 2:2, koji se takođe bori sa crvenima za naslov prvaka Engleske.

Sve je počelo lepo po Čelsi. Samjuel Eto je posle asistencije Vilijana doneo prednost plavcima u 12. minutu. Ipak, kao i u meču sa građanima, Sanderlend se nije predavao. Najpre je Vikam u 18. minutu izjednačio, da bi Fabio Borini iz penala , devet minuta pre kraja doneo sva tri boda gostima koji mogu biti presudni u borbi za vrh tabele i opstanak.

Nema sumnje da će svi u Liverpulu biti veoma zahvalni ekipi Sanderlenda, ukoliko crveni osvoje titulu, a veoma su joj blizu. U timu Čelsija svih devedeset minuta su odigrali Nemanja Matić i Branislav Ivanović.

Fudbaleri Totenhema ne odustaju od borbe za Ligu šampiona. Oni su na domaćem terenu savladali ekipu gradskog rivala Fulama sa 3:1, u premijernoj utakmici 35. kola engleske Premijer lige.  Sparsi su zasluženo došli do uspeha posle bolje igre u drugom poluvremenu.

Prednost domaćoj ekipu doneo je Paulinjo u 37. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Sidvel doneo poravnanje. Totenhem je u nastavku igre bio mnogo bolji tim i zahvaljujući Kejnu i Kabulu došao do veoma vredna tri boda. Imao je Fulam priliku da se vrati u igru, ali strelac jedinog gola za goste u završnici nije realizovao penal.

Totenhem je 19. pobedom ove sezone zadržao šanse da se bori za četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Fulam ostao u zoni ispadanja i sve je dalje od opstanka u elitnoj konkurenciji.

Premijer liga 35. kolo:

Subota:

Totenhem - Fulam 3:1

(Paulinjo 35, Kejn 48, Kabul 62 - Sidvel 37)

Aston Vila - Sautempton 0:0

Kardif - Stouk 1:1

(Vitingem 51. penal - Arnautović 45+3 p)

Njukasl - Svonsi 1:2

(Ameobi 23 - Boni 45+2, 90+2 p)

Vest Hem - Kristal Palas 0:1

(Jedinak 59. p)

Čelsi - Sanderlend 1:2

(Eto 12 - Vikam 18, Borini 81p)

Nedelja:

Norič - Liverpul 13.00

Hal - Arsenal 15.00

Everton - Mančester Junajted 17.00

Ponedeljak:

Mančester Siti - VBA 21.00

Tabela: Liverpul 77 (-1), Čelsi 75, Mančester Siti 71, Arsenal 67, Everton 66, Totenhem 63 ......Kardif 31, Fulam 30, Sanderlend 26 (-1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA