Srbija ispala iz Svetske grupe, Rumunke ostvarile i treću pobedu!

Srpske teniserke će nažalost sledeće godine igrati u prvoj grupi Evroafričke zone, odakle će ponovo pokušati da izbore svoj povratak u elitno društvo

  • 2

Loše vesti stižu iz Bukurešta! Teniserke Srbije ispale su iz Druge svetske grupe FED kupa, pošto je Sorana Kirstea pobedila Bojanu Jovanovski 2:1 i na taj način osvojila treći, pobednički poen za svoju reprezentaciju.

Nakon što je Ana Ivanović pobedom nad Simonom Halep uspela da produži nadu u preokret, to se ipak nije dogodilo. Borila se Bojana Jovanovski koliko je mogla, ali je u jednom egal meču ipak na kraju morala da pruži ruku svojoj protivnici.

Drugi reket Srbije je u prvom setu izgubila dva gema na svoj servis čime je omogućila Kirstei da osvoji ovaj period igre bez mnogo naprezanja. U drugom periodu usledila je velika borba, a posle nekoliko brejkova i ribrejkova pobednik je odlučen i taj brejku koji je dobila srpska igračica.

Treći odlučujući deo igre ponovo je pripao Rumunki, koja je bila koncentrisanija u završnici i na taj način donela je veliku pobedu svom timu koji je izborio opstanak u Svetskoj B grupi FED kupa.

Reprezentacija Srbije će se sledeće godine takmičiti u prvoj grupi Evroafričke zone, i pokušati da se ponovo domogne društva u kome je provela poslednjih nekoliko godina, kada su naše teniserke čak igrale i u finalu ovog takmičenja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA