Mančester junajted pronašao revolucionaran način da prevari Ligu šampiona!

Postaće postati globtroter i igraće mečeve širom sveta u terminima evropskim utakmica. Čeka se dozvola FA

  • 1

Hoće li Mančester junajted igrati evropska takmičenja sledeće sezone? Teško? Ligu šampiona sigurno neće, a opasno mu visi i Liga Evrope, koja ruku na srce nije sfera interesovanje fudbalskog giganta sa Old Traforda.

Zato oprezno sa finišom Premijer lige i jurnjavom za pobedama "đavola", koji su nekakvoj jurnjavi za drugim po kvalitetu evropskog fudbalskog takmičenja. To vam je naš savet.

Zašto vam ovo pišemo. Zato što je veliki Junajted uvek korak ispred drugih po pitanju ideja i marketinga.

Rekorder po broju šampionskih titula u engleskom fudbalu pokušaće da sprovede u delo po svemu revolucionarnu ideju.

Umesto igranja u Ligi šampiona, tim koji izgleda više neće voditi Dejvid Mojes, igraće velike i skupocene prijateljske mečeve širom planete.

Da, dobro ste pročitali. Junajted želi da postane neka vrsta fudbalskog "Globtrotera" tokom čitave naredne sezone.

Na taj način čelnici kluba će pokušati da anuliraju procenjeni gubitak od neigranja Lige šampiona u visini od 25 miliona funti.

Procenjuje se da bi Junajted trebalo najpre da igra sa Majamijem, klubom u vlasništvu bivšeg igrača "đavola" Dejvida Bekama.

Tu je i standardni repertoar mečeva na tlu Azije gde Mančester ima veliku, ogromnu bazu navijača. Dovoljno da nema praznog hoda tokom godine, plus i da se zaradi, često i više nego što bi pobedama u grupnoj fazi Lige šampiona.

NAVIJAČI ZNAČE NOVAC

Procena je da tim sa "Teatra snova" ima ukupno 650 miliona navijača širom sveta, što će mu garantovati odlične posete gde god da igra.

Akcenat na tim prijateljskim mečevima jeste da će oni masovno biti igrani u SAD u Aziji.

Sve ovo deluje veoma interesantno i više nego realno kad se uzme u obzir sposobnost engleskog giganta da u pripremnim periodima čitave turneje organizuje u Aziji godinama unazad, gde vlada potpuno ludilo među navijačima, a klub milionski profitira od svih gostovanja u Maleziji, Indoneziji, Singapuru, Južnoj Koreji...

Da bi u sezoni 2014/2015 klub igrao verovatno istorijsku fudbalsku sezonu, jer bi u terminima Lige šampiona igrao na drugim krajevima sveta, neophodno je uz to da klub u finišu sezone ne izbori Ligu Evrope i da FA potvrdi takvu želju "crvenih đavola".

UEFA se tu ne bi preterano mešala, naročito zato što je Junajted u pitanju, pa bi sve bilo na čelnicima engleskog saveza.

Podsećamo za kraj, 2008. godine Mančester Junajted je gostovao u Saudijskoj Arabiji i za to dobio dva miliona funti.

Zato, znate o čemu pričamo...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA