ZVEZDA NA +6! Golovi Rakića i Mrđe materijalizovali kiks Partizana! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su pred oko 17.000 navijača na "Marakani" Radnički iz Niša rezultatom 2:0 i povećali šanse za osvajanje titule

  • 19

Crvena zvezda je oberučke prihvatila poklon Partizana koji je kiksnuo u Kruševcu, i pobedom nad niškim Radničkim se odlepila na šest bodova prednosti pet kola do kraja prvenstva!

Strelci u pobedi crveno-belih nad niškim klubom rezultatom 2:0 bili su Đorđe Rakić, u 50. minutu, na asistenciju Miloša Ninkovića, i Dragan Mrđa u 74. minutu, na asistenciju Nenada Milijaša.

Mnogi su očekivali da će upravo predstojeći 146. večiti derbi u subotu odlučiti šampiona Srbije, ali već sada je jasno da je Partizan na dobrom putu da preda titulu večitom rivalu, koji je protiv Nišlija upisao i 15. uzastopnu pobedu.

Umesto da ih rezultat iz Kruševca dodatno motiviše i bar donekle rastereti, crveno-beli su igrali pod teretom ideje da pred večiti derbi mogu da imaju šest bodova prednosti u finišu prvenstva. Srećom po navijače, mnogo bolje izdanje prikazano je u drugom poluvremenu.

Velika želja, ali i veliki pritisak - bili su očigledni u igri Crvene zvezde u prvom delu igre. Niški Radnički je za to vreme pokazao zašto je i na "Čairu" odoleo (1:1), disciplinovanom odbranom koja je na vreme reagovala.

Tako prvi put, posle šest utakmica, Zvezda nije dala gol u prvih 45 minuta (od meča sa Radničkim iz Kragujevca).

Mrđa je u prvom minutu zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu. Vrebala je Zvezda svoje šanse, dobro su svoje pozicije koristili Đorđe Rakić i Ljubo Nenadić, međutim nije moglo do gola. Defanzivci Radničkog nisu dozvoljavali lake prodore, a na golu je na visini zadatka bio Filipović.

Pauza na poluvremenu je izgleda došla u pravi čas, s obzirom da je Zvezda povela već posle pet minuta, iz prve izgledne prilike. Odlično je Ninković proigrao Rakića, koji je prevario odbrambenog igrača i matirao Filipovića. Ovo je Rakiću, koji je veći deo sezone propustio zbog povrede, bio prvi pogodak na četiri meča koja je do sada odigrao.

Zvezda je nastavila sa pritiskom na koji gosti više nisu mogli da odgovore na isti način. Počeli su više da greše, pa je i nekako logično došlo do novog gola, i to najboljeg strelca lige. Mrđa je svoj 16. pogodak u sezoni postigao kada je Milijaš poslao loptu za svoju osmu asistenciju.

Posle ovih rezultata, značaj večitog derbija je drastično opao, a šanse da Zvezda prigrli titulu posle šest godina drastično su porasle...

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović (od 63. Gogić), Rakić (od 70. Savićević), Mrđa (od 87. Onjilo).

RADNIČKI NIŠ: Filipović, Pauljević, Bulatović, Kosorić, Pavlović, Jovanović, Ćulum, Trišović (od 56. Petrović), Krstić, Pejčić, Stojanović.

Rezultati 25. kola

Vojvodina – OFK Beograd 2:0

(Stojanović 59, Milinković – Savić 65)

Donji Srem – Novi Pazar 2:1

(Zec 7, Damnjanović 28 – Pavlović 54)

Javor – Sloboda 0:1

(Jovanović 86)

Napredak – Partizan 2:0

(Vidaković 31, Božović 74)

Spartak – Radnički Kragujevac 0:0

Voždovac – Čukarički 2:0

(Obradović 53, Veljović 86)

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0

(Rakić 50, Mrđa 75.)

Jagodina – Rad 2:1

(Pešić 37, 69.p - Arsenijević 80.)

TABELA: Crvena zvezda 62, Partizan 56, Čukarički 41, Vojvodina 40, Jagodina 40, Novi Pazar 35, Voždovac 35, Radnički Niš 34, Napredak 31, Spartak 30, Sloboda 27, Rad 24, Donji Srem 26, OFK Beograd 24, Radnički 23, Javor 21.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdasica :*

    22. april 2014 | 19:21

    Idemooooo breeee :D SVUDAAAA GRMIIII OKOOLOOO NASAAAA PESMAAA PONOVOOO <33

  • Ivanjica

    22. april 2014 | 19:41

    Šesnaesta uzastopna u sledećem kolu!

  • Srbo kabadahic

    22. april 2014 | 19:47

    Puni boraniju ale ale Zvezda le

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA