Murinjov ''autobus'' odoleo naletima Atletika, povreda Čeha i Terija (VIDEO)

Čelsi uspeo da ostane neporažen na ''Vinsente Kalderonu'' gde su se skoro čitav meč branili sa devetoricom fudbalera - 0:0

  • 5

I španski i engleski mediji su tokom dana najavljivali da će Žoze Murinjo parkirati autobus Čelsija na ''Vinsente Kalderonu'' u okviru prve polufinalne utakmice Lige šampiona protiv Atletika, a Portugalac ih nije razuverio. Uspeo je da ostane neporažen u Madridu gde se u jednom mometu branio sa devet igrača - 0:0.

Bez povređenog Etoa i Azara, ali i neigranja Branislava Ivanovića zbog parnih kartona, Murinjo možda i nije mogao da iščupa nešto više, ali se od Atletika svakako očekivalo da potvrdi da igraju jedan od najlepših fudbala u Evropi.

''Vinsente Kalderon'' dugo nije video ovakvu atmosferu navijača Atletika koji su dočekali da igraju prvo polufinale u LŠ posle 40 godina. Stadion je odjekivao pesmom, a na momente se činilo kao da se igra u Argentini, a ne u Španiji, čiji navijači i nisu nešto poznati u svetu.

Atletiko jeste bio bolji tokom čitavog meča što govori i broj udaraca u gol, kao i posed lopte, ali izabranici Dijega ''Čola'' Simeonea nisu uspevali da probiju bedem Plavaca čiji su vezisti retko prelazili na polovinu Jorgandžija. Jedini istureni u napadu bio je bivši napadač Jorgandžija Fernando Tores koji je dočekan ovacijama.

Ali i ne treba čuditi što Murinjo nije dozvoljavao svojim momcima da idu daleko od gola kada ga je od 18. minuta čuvao veteran Mark Švarcer koji je postao najstariji učesnik nokaut faze LŠ. Švarcer je, ni kriv ni dužan, stao među stative gola Čelsija posle povrede Čeha. Iako je tokom čitave sezone igrao samo 90 minuta, australijski golman je zadovoljio kriterijume. Samo jedan kiks početkom drugog dela koja nije kažnjena.

Da nesreća bude veća po Čelsi u 70. minutu teren je zbog povrede napustio i kapiten Džon Teri. Kao i Čeh, tako se i štoper sam povredio. Koliko je njihova povreda ozbiljna i da li će igrati u revanšu još se ne zna, ali ono što je sigurno jeste da Plavci na ''Stamford Bridžu'', zbog parnih kartona, neće moći da računaju na Lamparda i Obi Mikela.

Ovaj podatak posebno interesuje i menadžera Liverpula Brendana Rodžersa, jer Čelsi za vikend gostuje na ''Enfildu'' u borbi za titulu koju Redsi čekaju 24 godine.

Čelsi je u suštini odradio posao zbog kojeg je došao u Madrid. Ne preterano lepa, ali zato efektivna igra. Međutim, ni Atletiko ne sme da tuguje. Nisu primili gol, a poznato je kako Jorgandžije igraju kontranapad koji bi u Londonu mogao da im obezbedi prolaz u finale.

Atletiko Madrid - Čelsi 0:0

Atletiko Madrid: Kurtoa, Godin, Felipe Luis, Huanfran, Miranda, Suarez (Sosa), Koke, Raul Garsija (Vilja), Gabi, Dijego (Arda Turan), Dijego Košta.

Čelsi: Čeh (Švarcer), Kol, Luiz, Kejhil, Teri (Širle), Aspilikueta, Ramireš, Lampard, Obi Mikel, Vilijan (Ba), Tores.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invisible

    22. april 2014 | 22:56

    Sraman fudbal u reziji seratora murinja!!! Nadam se da ce ih Atletiko razbiti u Londonu!!!

  • Dzale

    23. april 2014 | 01:33

    Pa i ja bih se povredio pored onakve doktorice :)

  • Sashki

    22. april 2014 | 21:55

    2+ za $1600 ajde bre niti jedne akcije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA