ŠTA VI MISLITE: Hoće li Slaviša Stojanović ostati trener Zvezde?

Slovenac je prešao dug put, od meča nad glavom do statusa čoveka koji će, po svemu sudeći, doneti toliko čekanu titulu. Šanse da ostane su 60% prema 40%. Koja je vaša prognoza - odlazi li Stojanović ili ostaje?

  • 42

Šampionska titula posle šest godina, rekordan niz pobeda, još jedna pobeda u Večitom derbiju... Sve ovo možda nije dovoljno da Slaviša Stojanović ostane trener Zvezde i u realnom pohodu na Ligu šampiona.

Prvom još od dvomeča s Glazgov Rendžersom na početku sezone 2007/08.

Slaviša Stojanović, toliko puta smenjivan tokom jesenje polusezone, toliko puta na ivici ambisa, ni sada nije siguran da će nastaviti putešestvije s klubom, kojeg je rezultatima doveo na prag velikog rezultata, koji nisu uspeli da ostvare ni mnogo cenjeniji i podržaniji stratezi Crvene zvezde.

Očigledno je da će Upravni odbor kad se završi sezona dati konačnu reč, a odnos procenata je sada na strani Slovenca - 60% da ostaje, 40% da odlazi. Zanimljivo je da se UO još ne oglašava po pitanju garancija za Stojanovića, ukoliko donese titulu.

Poznato je da su leđa Slaviše Stojanovića u nekoliko kriznih trenutaka čuvali potpredsednici Slaviša Kokeza i Nebojša Čović. U nekoliko navrata su uspevali na Upravnom odboru da izvuku pobedu nad strujom Dragana Džajića, koji je u novembru i naročito početkom decembra želeo da Stojanović napusti klupu, nezadovoljan viđenim na terenu.

Džajić je međutim na kraju prvog dela sezone istakao da Stojanović ostaje bar još šest meseci.

Gde su tu navijači? Oni još nisu javno uzviknuli ime sopstvenog trenera i pored odličnih rezultata ovog proleća, mada javna podrška treneru na stadionu u Ljutice Bogdana nije viđena od Slavoljuba Muslina (Valteru Zengi se stidljivo dobacivalo tokom one šampionske sezone 2005/2006).

Neće skandirati Slaviši još neko vreme, to je sigurno, mada je Stojanović sve simpatičniji Istoku, Zapadu i Severu.

STOJANOVIĆEVA PLATA JE 120.000 EVRA NA GODIŠNJEM NIVOU!

Ugovorom je vezan za Zvezdu do kraja sezone.

Zvezda ne planira da bazira budućnost na slovenačkom stručnjaku, to je sigurno, a da ima opcija o kojima razmišlja, ima. Pre svega, to se odnosi na trenera Napretka Nenada Lalatovića. Pobeda nad Partizanom ga je samo učvrstila na poziciji najperspektivnijih trenera u Srbiji.

Zvezda, tačnije Dragan Džajić, uvek ima opciju zvanja Milovana Rajevca, ali je pitanje da li je iskusni stručnjak voljan za rad u domaćem fudbalu.

Foto: Marko Đurić

O otkrovenju sezone i zvanično najboljem domaćem treneru Vladanu Milojeviću je rano pričati, mada se i on kao bivši Zvezdin fudbaler, a izuzetno talentovan strateg nalazi u tefteru onih koji podvlače crtu na Marakani.

Kad je Zvezda u pitanju, ništa nije sigurno...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    23. april 2014 | 21:36

    Treba da ostane ako osvoji titulu. Zasluzio je.

  • Rile Nis

    23. april 2014 | 21:40

    Svaka cast Slavetu za sve sto je napravio. Naklon do neba. Treba coveku ponuditi bar dvogodisnji ugovor, nema uspeha kad se svake godine promeni 1-2 trenera.

  • grobar do koske

    23. april 2014 | 22:50

    Ja mislim da zvezde nece ni biti,iz poznatih razloga-KATANAC !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA