Real ranio Bajern, Gvardiola prvi put poražen u Madridu! (VIDEO)

Jedini gol na prvom meču polufinala Lige šampiona postigao je Karim Benzema u 19. minutu

  • 6

Šampion na kolenima pred kraljem! Fudbaleri madridskog Reala nadigrali su Bajern minimalnim rezultatom u prvom meču finala Lige šampiona, i sa golom viška odlaze u Minhen na revanš za šest dana.

Real - Bajern 1:0! Jedini gol postigao je Karim Benzema u 19. minutu.

Ovo je bio prvi poraz koji je Pep Gvardiola doživeo na stadionu "Santjago Bernabeu". Bajern je imao ogroman posed lopte, probijao po bokovima, ali je Karlo Anćeloti fenomenalno spremio odbranu svoje ekipe, koja je sprečavala aktuelnog evropskog šampiona da izgradi velike prilike za gol.

Čak 73 odsto poseda lopte, šest šuteva ka golu i devet kornera imao je Bajern u prvih 45 minuta, ali je Real nekoliko puta (broj na prste jedne ruke) prešao silovito u ofanzivu i stigao do gola i odličnih šansi.

Bajern je imao početnu inicijativu. Mandžukić je prvi put na meču ozbiljnije zapretio Kasiljasu, nakon čega je usledila kontra - Ronaldo je proigrao Koentraa sa desne strane, koji na suprotnoj pronalazi usamljenog Benzemu. Lako je Francuz savladao Nojera u tom 19. minutu.

Madridski klub je živnuo posle gola, i imao je još dve izgledne prilike. Koentrao je opet ubacio u kazneni, a Ronaldo je promašio nešto što je njemu stopostotna situacija...

... a potom je i Di Marija, očajnim volejom sa desne strane peterca razočarao brojne navijače.

Ni u drugom poluvremenu Bavarci nisu bili inventivni sa loptom koju su i dalje držali u svojim nogama, čak je delovao i bezopasnije. Odbrana domaćih je delovala posebno pripremljena baš za evropskog prvaka.

Pokušao je Grardiola da promeni nešto ubacivanjem Gecea i Milera, a na drugoj strani je odgovorio Anćeloti iznenađujućim uvođenjem rovitog Bejla. Iako Bajern nije gubio nit u svojoj igri, jedino je preko Gecea jednom uspeo da napravi izglednu priliku, ali je Kasiljas bio na mestu.

U finišu je bila jedna sporna situacija ispred Kasiljasa, kada je Miler pao u kontaktu sa Ćabijem Alonsom. Rastrčao se Bajern u poslednjim minutima, ali se to nije odrazilo na rezultat.

Ono što bi Anćelotija trebalo da zabrine je povreda Pepea, zbog koje je defanzivac napustio igru u drugom poluvremenu, a Gvardiola će imati pune ruke posla za bolju taktiku u revanšu.

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe (od 72. Varan), Koentrao, Ćabi Alonso, Modrić, Isko (od 81. Iljaramendi), Di Marija, Benzema, Ronaldo (od 73. Bejl).

BAJERN MINHEN: Nojer, Rafinja (od 66. Martinez), Dante, Boateng, Alaba, Lam, Kros, Švajnštajger (od 74. Miler), Roben, Mandžukić, Riberi (od 72. Gece)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaa

    24. april 2014 | 01:04

    Bajern udavi igru. Od onako mocnog i okomitog fudbala do ovog besomucnog dodavanja,lepo sam rekao da ce postati negledljivi s Pepom. Svim srcem uz Real!

  • Lolll

    23. april 2014 | 23:11

    Nije lose ali moze bolje

  • Eto

    24. april 2014 | 08:29

    Modrić je stvarno odličan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA