Hrvatska iz istog razloga kao i Srbija odustala od EP 2020!

Odluka države da neće ući u projekat organizacije EP raspršilo snove hrvatskog saveza da bi mogli da ugoste najbolje evropske fudbalere

  • 2

Slični problemi odaljili su Srbiju i Hrvatsku od kandidature za Evropsko prvenstvo 2020. godine!

Posle izjava genseka FSS-a Zorana Lakovića da naša zemlja nema garancije Vlade o projektu organizovanja EP i Hrvati su se, takođe, suočili s ovim problemom.

- Praktično, u ovom trenutku zavisimo od formiranja Vlade. Nije u pitanju samo stadion, već i ostala infrastruktura, koja uključuje aerodrom, hotele, puteve. Ukoliko ne budemo mogli da dobijemo čvrste garancije države i grada Beograda da sve možemo da podignemo na nivo koji zahteva ovako jedan veliki događaj, plašim se da nećemo moći da ispunimo zahteve koji su ispred nas - nedavno je istakao Laković.

Dok kod nas možda i postoji promil šanse da se najbolji evropski fudbal igra u Srbiji, u Hrvatskoj se već sve zna pošto je premijer ove zemlje rekao predsedniku HNS-a Davoru Šukeru da država neće ući u taj projekat.

Srbija i Hrvatska nisu jedine zemlje koje su odustale, pošto je Poljska nedavno izjavila da ne želi EP. Pre nje to su uradili Finci, Portugalci i Česi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    24. april 2014 | 13:51

    I tamo, i tuna, nema zute banke, al' nema ni - kuna... ( sve prolazi brzo, al' i sve se vraca, jedino po tome, ostadosmo - braca! )....

  • Juznoprugas

    25. april 2014 | 03:36

    Ne razumem ove zemlje Srbiju,Hrvatsku i BJRM Makedoniju sto bi odmah da organizuju EP za seniore a nikada nisu organizovali EP za omladince niti za EP za mlade U21! Srbija je 2010 organizovala EP za kadete U17 i to traljavo.Znaci tek kad nam prodju EP U19,U21 i ako ih dobro organizujemo?Onda na red dolazi Ep za seniore! Zasto Uefa sa ne ozbiljnim drzavicama uopste pregovara o organizaciji?!Uefa pocinje da kopira IRB (svetsku ragbi federaciju) da SP moze da organizuje i igra samo ona drzava koja ima svetski kvalitet igre i drzava ciji se savez vec dokazao u organizaciji prethodno organizovanih velikih prvenstava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA