ŠOK! Zvezda bez direktnog plasmana u Evroligu! (FOTO) (VIDEO)

Cibona je pobedila crveno-bele u prvom meču fajnal-fora ABA lige - 70:75 (15:21, 12:17, 18:23, 14:25)

Crvena zvezda se neće naredne sezone direktno plasirati u Evroligu, niti će se boriti za šampionski prsten ABA lige! Prvoplasirana ekipa regionalnog dela sezone potpuno je razočarala izdanjem u prvom polufinalu fajnal-fora ABA lige, u kom je poražena od zagrebačke Cibone 70:75 (15:21, 12:17, 18:23,).

Gubila je Zvezda 19 poena razlike, a onda je sve rešavala jedna lopta. Svoj put u Evroligu će crveno-beli tražiti preko kvalifikacija, što je mnogo teži zadatak nego što je bio večerašnji. Od titule regionalnog šampiona ni ove godine neće biti ništa.

IZJAVA RADONJIĆA POSLE PORAZA

ZVEZDINI KOŠARKAŠI NISU SMELI PRED NOVINARE POSLE CIBONE!

BLAŽIČEVE SUZE ZABOLELE SU SVAKOG DELIJU!

Uz odličnu partiju zagrebačke ekipe, koja će se posle dužeg vremena takmičiti u najelitnijem takmičenju, ove cifre najbolje pokazuju zašto je Zvezda izgubila u najvažnijem meču sezone:

Procenat šuta iz igre: 30.

Šut za tri poena: dva iz 32 pokušaja.

Slobodna bacanja: 26 ubačenih iz 37 pokušaja.

Jedini ozbiljno raspoložen igrač u redovima crveno-belih bio je jaka Blažič, kog je ovaj poraz toliko dotukao da je briznuo u plač posle poslednjeg zvuka sirene. Slovenac je ubacio 25 poena uz šest skokova, a jedini dvocifreni osim njega bili su Čarls Dženkins i Demarkus Nelson sa po 12 poena.

Igrač utakmice bio je Džeral Blesingejm, sa 28 poena i devet asistencija za punih 40 minuta igre, a pratio ga je Dario Šarić sa 21 poenom i 15 skokova.

Mizeran šut, statičnosti i bezidejnost u napadima i loša odbrana tokom dobre tri četvrtine mogle su da budu i ozbiljnije kažnjene. Cibona je lagano mogla da se odlepi i na više od 20 poena, ali je u četvrtoj deonici bukvalno pružila Zvezdi ruku spasa i uvela utakmicu u neizvesnu završnicu.

Zvezdina serija od 10:0 i nekoliko grešaka "vukova" u tranziciji u kojoj su gubili lopte doveli su Zvezdu na svega koš razlike u završnim minutima. Promašaji sa penala i faulovi u lošim momentima kumovali su da se Zvezda ipak ne izvuče...

CIBONA ZASLUŽENO U FINALU

Cibona je postavila odbranu kojom je izludela crveno-bele, koji su bili prisiljeni da šutiraju spolja - i to je rezultiralo mizernim procentom šuta iz igre od 25 odsto. Ako na to dodamo i neshvatljive greške u napadu, bilo u punom ili kontri, igrači Dejana Radonjića su još mogli i da budu zadovoljni što je maksimalni minus bio 15 poena u jednom momentu druge deonice.

Neshvatljiva nervoza bila je kod igrača koji su dva puta savladali ekipu sa malim "rosterom" i velikim finansijskim problemima. Ovaj put je Slaven Rimac spremio odbranu na koju Zvezda nije umela da iskoristi, pa je bespomoćno šutirala sa distance, bez hrabrosti da krene u prodor i izgrađivanje akcije.

Sve je zapravo počelo kada su "vukovi" napravili seriju od 15:0 za rezultat 17:5, a Marjanovića i Katića su prilično neutralisali. Jedino su Blažič i Nelson unosili nekakvu živost u igri crveno-belih, ali nedovoljno da bi se i ostali pokrenuli i nadomestili toliko željeni poeni. Tek je u finišu prve deonice proradila i odbrana, pa je bio i solidan minus od svega šest poena.

Blesingejm je fenomenalnom trojkom sa gotovo deset metara utišao "Arenu" i time najavio da se u drugoj četvrtini neće mnogo stvari promeniti. Pucala je Zvezda, ali pogotka nije bilo... Tek je Dženkins iz 15. pokušaja uspeo da ubaci prvu.

Napadačkog ritma nije bilo ni u nastavku! Sablasno je utihnula "Arena" kada je za hrvatsku ekipu bilo 50:31. Dominirala je Cibona, a Zvezda je i dalje imala samo tri igrača koji su pogađali iz igre. Da situacija bude još gora, i sa linije penala je efikasnost bila tragična. Jedina svetla tačka bio je Jaka Blažič, koji je i pogodio drugu trojku, ali na drugoj strani bi časkom stigao odgovor. Blesingejmova fenomenalna trojka je zakljućila treći deo igre za rezultat 61:45.

A onda Zvezdapravi seriju 10:0, ali je Blesingejm ponovo zaustavio nalet. Potom je Cibona greškama uspela da pomogne crveno-belima da u 40 sekundi postigne šest poena za minus od četiri poena. Ipak, Blesingejm je uspešan sa linije penala, a onda je Dženkins na pola minuta do kraja bio polovičan.

Uspela je Zvezda da ukrade loptu, ali je Nelsonu ona ispala kada je bila završnica kontranapada. Uz dva loša faula Simonovića i Blažiča, Cibona je uspela da sačuva svoju prednost, i zasluženo, plasira se u finale ABA lige.

Protivnika će dobiti u petak, kada se sastaju Partizan i Cedevita.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović, Lazić, Blažič 25, Simonović 4, Marjanović 9, Radenović 1, Katić 7, Nelson 12, Dženkins 12, Lipovij, Dragićević.

CIBONA: Kus 2, Planinić 8, Blesingejm 28, Demo, Šarić 21, Rozić 8, Jagodić Kuridža 6, Junaković, Mavra, Arapović, Siriščević 2, Gabrić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    24. april 2014 | 22:11

    Radonjicu,Katicu na celu sa talicnim Tadijom ostanite dozivotno u FMP-u...Nista se ne sekirajte osvetice vas nas najbolji i najveci Srpski klub-Partizan-MIT ili cudo !!!

  • grobar do koske

    24. april 2014 | 22:20

    Srecom pa ste afirmisali mnogo mladih igraca za reprezentaciju Srbije:nelsona,dzenkinsa,blazicha,tadiju,katica,simonovica...,doduse blazich je mlad ali nazalost ne igra za Srbiju kao recimo nasi:Bogdanovic,Tepic,Pavlovic,Musli,Gagic,Milutinov,Andric...Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Istina

    24. april 2014 | 20:13

    Sada ce redari da otkucaju desetak hiljada karata pa ce pasti i rekord aba lige!! Xexexe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA