NIKOLIĆ: Ako iko može da zaustavi Zvezdu, to smo mi!

Trener crno-belih je istakao da mu je predstojeći večiti derbi najvažniji meč u karijeri i da niko u njegovom timu ne misli da je šampionat Srbije odlučen

  • 9

Predstojeći Večiti derbi po prvi put posle nekoliko godina igrači Partizana dočekuju kao drugopšlasirani na tabeli Jelen Superlige Srbije i sa imperativom pobede. Trener crno-belih Marko Nikolić je dan pre meča izjavio da očekuje da bi njegov tim mogao da prekine seriju od 15 uzastopnih pobeda Crvene zvezde.

- Očekuje nas najvažnija utakmica u srpskom fudbalu. Ulog je titula i imamo priliku da učinimo prvenstvo neizvesnim. Igramo protiv sjajnog tima koji je statistiški gledano sa 15 pobeda najbolji tim u Evropi, ali ako neko ima pravo da se nada prekidu tog niza u našem fudbalu, to smo mi. Ne interesuje nas ništa sem pobede - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

- Svi su spremni i na raspolaganju su, osim Saše Ilića koji je će odraditi suspenziju zbog kartona. Ovo je meč u kome ne moramo da pozivamo navijače i nadam se da ćemo zadovoljiti njihove ambicije u ovom meču. Jasno poručujem svima da niko u Partizanu ne misli da je prvenstvo gotovo.

OD ZVEZDE OČEKUJEM SVE

Ekipa sa Marakane je u sjajnoj seriji zbog koje je uspela da prestigne crno-bele na tabeli, ali strateg tima iz Humske ne želi da se bavi time da li su serija trijumfa sutrašnjeg protivnika ili loše igre njegovog tima uzrok za ispuštanje bodovne prednosti stečene u jesenjem delu prvenstva.

- Ne bih se bavio time, jer smo u deset prolećnih kola osvojili više bodova nego jesenas. Teško je parirati protiv njihovih petnaest pobeda, ali imamo priliku da zadovoljimo svoju satisfakciju pobedimo ih u međusobnom duelu - izjavio je mladi stručnjak koji se ne obazire na to što Zvezdi odgovara i remi u ovom utakmici zbog čega bi mogla da primeni i drugačiju taktiku.

Derbi FK  Crvena Zvezda - FK Partizan, Miloš Ninković i Vladimir Volkov

- Očekujem razne varijante njihovog tima. Njihova najjača karakteristika je brzi napad, tu su Kasalica, Mrđa i Pečnik, imaju dobre asistente i bekove koji se ubacuju iz drugog plana. Ovde ne može biti velikih iznenađenja, moramo da budemo mentalno stabilni i odlučni, a ne da dečački izgorimo u želji. Ovo je moja najvažnije utakmica u karijeri.

Na konstataciju novinara da su poslednjih nekoliko međusobnih duela odlučili šutevi iz daljine, a da us njegovom timu ima dobrih šutera, Nikolić je prokomentarisao da bi mu bilo draže da su njegovi igrači u dosadašnjim mečevima postigli više pogodaka iz peterca.

- Sve bi bilo lako kada bih ja rekao Drinčiću šutiraj i on da gol i mi pobedimo, ali to ne ide tako, ovog proleća smo dali mnog lepih golova, aja bih više voleo da s mo dali iz peterca - rekao je Nikolić i dodao da se ne ljuti na kapitena Sašu Ilića zbog žutog kartona protiv Napretka zbog čega će propustiti 146. večiti derbi.

- Nisam ljut što je Saša Ilić dobio karton, doneo je ovog proleća mnogo emocija na teren, bio provociran, ali kao što sam rekao, Partizan ne može da zavisi ni od jednog igrača pa bio to i Saša Ilić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    25. april 2014 | 13:22

    Sutra ces ti podneti ostavku blago meni:-)

  • Blok

    25. april 2014 | 14:10

    "ali imamo priliku da zadovoljimo svoju satisfakciju" izjavio je ujak Fester. Hahah ja bih voleo da ostanes trener bar jos jednu polusezonu da se smejem jos malo, al bojim se da ce te oterati posle derbija. ZVEZDO ZGAZI IH SVE

  • Dajmon

    25. april 2014 | 13:17

    Ako ih operete i pri tome uzmeo titulu , biće vrednija od predhodnih 6...mnogo će boleti ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA