Atletski šampion posle 16 godina u Beogradu: Uživam kad gledam kako Bekrić trči!

KEVIN JANG: Beogradski maraton je značajan za učesnike trke, sport i celu zajednicu. Start u nedelju

  • 1

Aktuelni svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang poručio je da je ponosan što će biti promoter predstojećeg 27. Beogradskog maratona.

- Velika je stvar vratiti se u Beograd posle 16 godina, kada sam ovde učestvovao u Kupu šampiona. Ponosan sam što sam se našao rame uz rame sa velikanima svetske atletike koji su već bili promoteri ovog takmičenja - rekao je Jang na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Jang, koji je čuveni svetski rekord Edvina Mozesa od 47,02 oborio pre 22 godine na Olimpijskim igrama u Barseloni, istrčavši stazu u vremenu 46,78 sekundi, rekao je da izuzetno ceni srpskog rekordera u toj disciplini Emira Bekrića.

- Gledao sam sa uživanjem njegovu trku na prvenstvu sveta u Moskvi prošle godine, kada je osvojio bronzu - rekao je Jang.

On je naglasio da je Beograd retko mesto u svetu gde "se čovek oseća opušteno".

- Beogradski maraton je značajan ne samo za učesnike trke i sport uopšte, već i za celu zajednicu - poručio je Jang.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da je Beogradski maraton "više od trke".

- Beogradski maraton je jedan od najstarijih događaja našeg glavnog grada koji promoviše Beograd u najboljem smislu - rekao je Mladenović, zahvalivši se Jangu što će bitri promoter najznačajnije sportske manifestacije u Beogradu.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković poručio je da ASS kao i svake godine stoji uz Beogradski maraton.

Predsednik Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beogradski maraton po značaju za glavni grad u istom rangu kao Pobednik na Kalemegdanu i Avalski toranj.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ponovio je da će ovogodišnja manifestacuija biti rekordna po broju učesnika u glavnoj trci.

- Očekujemo maratonce iz 50 zemalja, gosti su počeli da dolaze, pristigli su atletičari iz Kenije i Etiopije, a očekujemo da najveći broj stigne sutra - rekao je Nikolić i naglasio da je do sada prijavljeno oko 1.450 maratonaca i polumaratonaca.

Tradicionalni 27.Beogradski maraton biće održan u nedelju 27. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    25. april 2014 | 13:29

    Sve je to sjajno i promocije i novci, ali ... Hvala Bogu da ovakva manifestacija postoji ! Molim Vas kao novinare da ispratite i sportsku manifestaciju koja je veća, a po medijskoj pažnji manja od Beogradskog maratona. Doduše ima i veću masovnost , a i duže traje. Radi se o Fruškogorskom planinarskom maratonu. Rado ću Vam dostaviti podatke fotografije i tekst o njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA